Spectaculaire ontwikkeling Wendell houdt Sinkgraven aan de kant bij Leverkusen

Reacties

Daley Sinkgraven verruilde Ajax deze zomer voor Bayer Leverkusen, omdat hij weer aan spelen toe wil komen. Na drie speelronden in Duitsland wacht Sinkgraven echter nog op zijn Bundesliga-debuut.

Spectaculaire ontwikkeling Wendell houdt Sinkgraven aan de kant bij Leverkusen

Peter Bosz, die in het verleden al meerdere malen uitsprak dat hij denkt dat Sinkgraven als linksback kan uitgroeien tot een wereldtopper, had zijn 24-jarige landgenoot tegen SC Paderborn (3-2 zege), Fortuna Düsseldorf (1-3 zege) en 1899 Hoffenheim (0-0) nog niet nodig. De voormalig Ajacied moet geduld hebben.

'Daley is gehaald als linksback', legt Bosz uit aan VI. 'Sinds hij binnen is, is Wendell op die plek drie klassen beter gaan spelen. Die doet het dit seizoen erg goed. Als dat het effect is van zijn komst, dan heeft Daley zijn waarde nu al bewezen', besluit de coach met een knipoog.

Bosz werkte bij Ajax al samen met Sinkgraven en haalde de technicus toen van het middenveld naar de achterhoede. Mede door blessureleed bleef een definitieve doorbraak in Amsterdam uit voor Sinkgraven en in de zomer besloot de linkspoot om opnieuw te gaan samenwerken met Bosz. Bij Leverkusen tekende hij een vierjarig contract, tot medio 2023.

Na de interlandbreak speelt Leverkusen uit tegen Borussia Dortmund, de oude werkgever van Bosz. Sinkgraven hoopt in het Signal Iduna Park zijn eerste speelminuten in de Bundesliga te mogen maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.