Specialist Schöne ziet alleen Messi het beter doen

Reacties

Zijn eerste goal in Italië kwam voort uit een vrije trap en ook in de Serie A opende Lasse Schöne zijn scoreboekje vanuit de standaardsituatie. De cijfers achter de traptechniek van Schöne zijn indrukwekkend, hoewel hij dat tegen AC Milan niet waarmaakte vanaf elf meter.

Specialist Schöne ziet alleen Messi het beter doen
© Pro Shots

Schöne ging zaterdag met 1-2 onderuit tegen AC Milan, vlak voor rust opende de ex-speler van onder andere Ajax de score vanuit een vrije trap. Doelman Pepe Reina ging gigantisch in de fout, waardoor Genoa op een 1-0 voorsprong kwam in eigen huis. Het was sinds de start van het seizoen 2013/14 alweer de veertiende vrije trap die Schöne promoveerde tot een doelpunt. Een prestatie waar alleen Lionel Messi op neerkijkt in Europa.

De superster van Barcelona wordt in de Italiaanse vergelijkingen als buitenaards beschouwd en dus staat Schöne bovenaan als het gaat om de stervelingen in de Europese competities. Met zijn rake vrije trap tegen AC Milan passeerde de Deen immers Miralem Pjanic.

Speler Club(s) Rake vrije trappen
Lionel Messi Barcelona 22
Lasse Schöne Ajax/Genoa 14
Miralem Pjanic AS Roma/Juventus 13
Hakan Calhanoglu HSV/Bayer Leverkusen/AC Milan 12
Hakim Ziyech SC Heerenveen/FC Twente/Ajax 11

De winst leverde het Genoa dus niet op. Via Theo Hernández en Franck Kessié kwam AC Milan op voorsprong, waarna Schöne in de laatste minuut de ideale kans kreeg om alsnog de gelijkmaker te produceren. Zijn strafschop werd echter gepakt door Reina, die daarmee revanche nam. 'We moeten zo doorgaan', keek Schöne achteraf in gesprek met DAZN positief terug op het spel van zijn team. 'Mijn goal voelt niet speciaal op deze manier, maar ik denk dat iedereen wel verwachtte dat ik mijn eerste goal uit een vrije trap zou maken. Maar dat is nu even niet belangrijk. We moeten doorgaan op deze weg, dan komen de punten vanzelf.'

Genoa kan de punten in Italië goed gebruiken, de club staat immers op de negentiende plaats na zeven wedstrijden. Een kleine opsteker voor de fans: aartsrivaal Sampdoria staat nog onder de stadgenoot.

Reina
De keeper van AC Milan werd dus de held in plaats van de schlemiel. Door de strafschop van Schöne te keren, bezorgde Reina zijn ploeg twee extra punten. 'Vanwege mijn ervaring kon ik de focus behouden', blikte Reina via het clubkanaal van AC Milan terug op het moment. 'Ik bleef kalm en hield mijn koppie erbij. Ik ben trots op hoe we gereageerd hebben op het slechte resultaat tegen Fiorentina (AC Milan verloor in eigen huis met 1-3, red.). We geven nooit op en dat resulteert in deze drie heel belangrijke punten.'

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Schöne
Meer over L. Schöne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.