Specialist Kane zet Tottenham op goede spoor in Brighton

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zaterdag zonder formidabel te spelen een negatieve reeks doorbroken. Na drie nederlagen op rij werd Brighton & Hove Albion wel verslagen.

Specialist Kane zet Tottenham op goede spoor in Brighton
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
1 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Tottenham won in speelronde drie nog afgetekend van Manchester United, maar daarna kwam de klad erin voor de Londenaren. Achtereenvolgens werd verloren van Watford, Liverpool en Internazionale.

Tegen Brighton keerden de veelbesproken Toby Alderweireld en Kieran Trippier terug in de basisopstelling van Tottenham. Manager Mauricio Pochettino besloot om het duo buiten zijn Champions League-selectie te houden voor het duel met Inter, dit kwam hem op veel kritiek te staan. Michel Vorm was er wegens een knieblessure niet bij tegen Brighton, waardoor derde keeper Paulo Gazzaniga weer eens mocht opdraven. Eerste keeper Hugo Lloris is immers nog steeds geblesseerd.

Trippier speelde een belangrijke rol in de zuinige overwinning van Tottenham. De specialist legde vijf minuten voor rust aan voor een vrije trap, maar zijn inzet werd geblokt door de muur. Scheidsrechter Chris Kavanagh zag dat Glenn Murray de bal op zijn arm kreeg en legde de bal op de stip. Harry Kane benutte het buitenkansje en toonde weer aan een specialist te zijn. Van de zeventien strafschoppen die Kane nam in de Premier League, gingen er veertien in.

Voor het penaltymoment gebeurde er niet veel in het Amex Stadium, na de 0-1 ook niet. Christian Eriksen toonde zich gevaarlijk met wat schoten van afstand, maar verder leek Tottenham niet te komen. Brighton legde ook weinig op de mat, na de invalbeurt van Alireza Jahanbakhsh kreeg de thuisclub zelfs de 0-2 om de oren. Danny Rose vond invaller Érik Lamela in de zestien en de Argentijn schoot raak.

In de slotfase kreeg ook Jürgen Locadia nog wat speeltijd, waardoor er op dat moment liefst zeven spelers met een verleden in de Eredivisie op het veld stonden. Locadia, Davy Pröpper en Jahanbakhsh konden echter niets meer uitrichten tegen Alderweireld, Jan Vertonghen, Mousa Dembélé en Christian Eriksen. Anthony Knockaert maakte diep in de extra speeltijd nog de aansluitingstreffer, maar zijn goal kwam te laat voor Brighton: 1-2.

Door de overwinning houdt Tottenham zicht op Liverpool, Manchester City en Chelsea, maar de achterstand op The Reds is na zes wedstrijden al zes punten.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.