AC Milan en Napoli hebben elkaar zondag in evenwicht gehouden. Gennaro Gattuso kon zijn oude club geen pijn doen.

Napoli
2 - 2
AC Milan
AC Milan

Voor Gattuso was het een speciaal duel. Voor het eerst in zijn carrière als coach nam de huidige trainer van Napoli het op tegen AC Milan, zijn geliefde club die hij als speler én als trainer jaren diende. Milan-directeur Paolo Maldini omhelsde Gattuso voor het duel. 'Het is vreemd hem te ontmoeten als tegenstander', zei hij tegen Sky Italia. 'Soms sla je een andere richting in, maar niemand kan wegnemen wat er is tussen Rino en Milan is.'

Zondag hadden de twee Milan-grootheden een andere uitkomst voor ogen. De inzet van de speciale ontmoeting was de vijfde plaats, die voor zowel Napoli als AC Milan door aanhoudende sterke prestaties binnen handbereik was gekomen. De thuisploeg maakte in de eerste helft de meeste aanspraak op een succes. Het was echter AC Milan dat bij de eerste de beste kans direct toesloeg. Op aangeven van Ante Rebic brak Theo Hernández in de twintigste minuut de ban.

Het antwoord liet een kwartiertje op zich wachten. Giovanni Di Lorenzo was er als de kippen bij toen Milan-doelman Gianluigi Donnarumma een indraaiende vrije trap van Lorenzo Insigne onvoldoende had gekeerd; 1-1.

AC Milan, dat dindag koploper Juventus had verrast, incasseerde een half uur voor tijd een tweede treffer. Na een voorzet van José Callejon prikte Dries Mertens zijn 125ste doelpunt voor Napoli binnen. Opnieuw speelde Donnarumma geen gelukkige rol bij het Milanese tegendoelpunt. Zijn fout werd in de 72ste minuut weggepoetst door Franck Kessie uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Nikola Maksimovic op Giacomo Bonaventura.

Met Hirving Lozano en Arek Milik als verse krachten binnen de lijnen zocht Napoli naar de overwinning. De rode kaart voor Milanese invaller Alexis Saelemaekers na twee prenten in twee minuten tijd bood geen soelaas.

Met de remise schoten beide clubs niets op in de strijd om de vijfde plaats. Voor Napoli is dat van minder belang vanwege de gewonnen Coppa Italia, waar Milan juist wat achterop raakte in de strijd om een Europees ticket.