Speciaal CR7-ijs alleen in hoorntje, BBC-nominatie Van Basten

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Speciaal CR7-ijs alleen in hoorntje, BBC-nominatie Van Basten
© Pro Shots

• Het veroveren van de Coppa Italia smaakt goed in Napels. Dat Juventus, en dan met name Cristiano Ronaldo, werd verslagen zorgde voor extra inspiratie voor een plaatselijke ijsmaker. Hij kwam met een nieuwe smaak: CR7. 'Maar alleen in een hoorntje beschikbaar, bij gebrek aan bekers', luidde de vette knipoog naar het Turijnse verlies.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Normaal gesproken was het nu tijd geweest voor het EK. Bij gebrek aan het Europese toernooi dook de BBC in het eigen archief om de mooiste doelpunten gemaakt op een EK te verzamelen. Natuurlijk ontbreekt het iconische doelpunt van Marco van Basten in de finale van 1988 niet bij de twaalf genomineerde goals. Tot 24 juni kan er worden gestemd.

• Dat analyticus Roy Keane geen posters boven zijn bed heeft hangen van Manchester United-goalie David de Gea bleek vrijdag nog maar eens. De Ierse bikkelaar van weleer ging helemaal los. Toen hij na afloop hoorde dat manager Ole Gunnar Solskjaer had aangevoerd dat de bal wel heel erg bewoog, hij sprak van een verrassend effect, reageerde Keane op typische wijze. 'Ik vind het altijd intrigerend als mensen daarover beginnen. Als je de bal schiet, tjsa, dan beweegt-ie…' Die vrij simpele uitleg deed collega-analyticus Patrice Evra, eveneens met een verleden bij Manchester United, in de lach schieten. En heel, heel even leek er ook bij Keane een glimlach door te breken, maar de norse Ier herstelde zich razendsnel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Het is überhaupt de vraag of er nog wel iemand veilig is voor de Ier op oorlogspad. Ook United-doelwit Jack Grealish ontkwam niet aan zijn toorn. 'Ik heb hem in de wedstrijd tegen Sheffield goed gevolgd. Hij was de hele tijd aan het lachen. Ik vraag me dan af hè: Weet je wel wat er op het spel staat? Misschien had hij het gevoel dat het er allemaal niet toe deed omdat er geen fans waren. Maar het doet er wel toe! Zijn loopbaan staat op het spel', zo verwees Keane naar de mogelijke degradatie van Aston Villa.

'Ik geef ons grote kans om kampioen te worden.'
• Lazio-aanvaller Bobby Adekanye denkt dat de Romeinen Juventus ook in de titelstrijd kunnen kloppen. In onderlinge ontmoetingen lukte dat seizoen eerder al in de Serie A (3-1) en de strijd om de Italiaanse Super Cup (3-1). (NOS)

'Ik vind de manier waarop hij nu wordt neergezet ongepast, ik las zelfs dat hij geen goede sportman zou zijn.'
•  Tijdens zijn persconferentie neemt RB Leipzig-coach Julian Nagelsmann het op voor Timo Werner. De Chelsea-aanwinst heeft aangegeven niet meer met de Duitse club in de Champions League uit te willen komen zodat hij zich met een normale voorbereiding kan preparen voor zijn eerste seizoen in de Premier League. 'Hij is wel een goede sportman en gaat gewoon knallen in de laatste twee Bundesliga-duels van ons.'

'Na mijn tijd in Turkije heb ik mezelf nog bij Ajax aangeboden, maar dat is toen helaas niet doorgegaan. Het voetballen kriebelt nog steeds. Ik doe momenteel niets en woon in Amsterdam. Ik zou niets liever willen dan weer bij Ajax spelen, ik zou het zelfs gratis doen.'
•  Gregory van der Wiel mist het voetballen en Ajax. (clubwebsite Ajax).

'Er wordt wat afgeslijmd, geroddeld en gekonkeld. Sommige scheidsrechters doen er alles aan om maar een beetje in het gevlei te komen bij hun bazen, want dat kan een mooi wedstrijdje opleveren.'
• In een uitgebreid artikel beschrijft het AD hoe het eraan toe gaat in de scheidsrechterswereld. De quote van Serdar Gözübüyük staat symbool voor dat verhaal.

• De toekomstige trainer van Werner viert vandaag zijn 42ste verjaardag. En Frank Lampard (42) is zeker niet de enige die vandaag gefelicteerd mag worden: Jan-Paul Saeijs (42), Rick ten Voorde (29), Javier Pastore (31), Jordy Deckers (31), Juliano Belletti (44), Kalidou Koulibaly (29), Pieter Collen (40), Paulo Bento (51), Ole Romeny (20), Aleksei en Vasiliy Berezutskiy (38), Asmir Begovic (33) en Sead Kolasinac (27).

• Tot slot nog even in de geschiedenisboeken duiken. In 2006 deed Joe Cole dit namens Engeland op het WK tegen Zweden.

• En in 1994 was het Wim Jonk die een kunststukje neerzette op het WK tegen Saudi-Arabië. 

• Ook Pierre van Hooijdonk heeft goede herinneringen aan de dag 20 juni. Terug naar het WK van 1998 toen Zuid-Korea geen partij was voor het gerenommeerde Oranje: 5-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.