Spartaan Chabot alsnog op weg naar FC Groningen

Reacties

Julian Chabot lijkt ook komend seizoen uit te komen in de Eredivisie. De twintigjarige verdediger, die degradeerde met Sparta Rotterdam, is namelijk op weg naar FC Groningen.

Spartaan Chabot alsnog op weg naar FC Groningen

Sparta pikte Chabot in de zomer van 2017 op bij het tweede elftal van RB Leipzig. Na een weifelend begin bij de Rotterdammers bloeide de jonge Duitser in de tweede helft van het seizoen onder leiding van trainer Dick Advocaat, die de ontslagen Alex Pastoor verving, helemaal op.

FC Groningen had geduchte concurrentie, want ook FC Ingolstadt 04 wilde de verdediger inlijven. Om die reden haakte Groningen in eerste instantie nog af, maar nadat Ingolstadt de transfer niet rond kreeg meldde technisch manager Ron Jans zich wederom bij Sparta en dit keer wel met succes.

Chabot werd donderdag medisch gekeurd bij FC Groningen en de verwachting is dan ook dat de transfer snel helemaal wordt afgerond. Sparta speelde al in op het vertrek van Chabot, die nog een contract tot medio 2020 had. Dries Wuytens van Heracles Almelo werd vastgelegd als zijn opvolger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.