Sparta ziet Kharchouch als alternatief voor Traoré

Reacties

Dat Sparta Rotterdam fanatiek scout in de Keuken Kampioen Divisie is algemeen bekend. Nu de Kasteelclub offensieve versterking zoekt, is het vizier ook gericht op de eerste divisie. Ajacied Lassina Traoré lijkt vooralsnog een weinig realistische optie, Reda Kharchouch van Telstar geldt als alternatief.

Sparta ziet Kharchouch als alternatief voor Traoré
© Pro Shots

De Rotterdammers namen deze winterstop al afscheid van Halil Dervisoglu (Brentford) en Lars Veldwijk (Jeonbuk Hyundai) en raken na dit seizoen bovendien Ragnar Ache kwijt aan Eintracht Frankfurt. Van FC Utrecht kwam Patrick Joosten op huurbasis de offensieve linie versterken.

Trainer Henk Fraser bevestigde al dat hij deze transferperiode nog een verdediger (Jeffry Fortes, maar Excelsior weigert vooralsnog mee te werken aan een winterse transfer van de Kaapverdiaan) en een aanvaller aan de selectie wil toevoegen.

Sparta liet voor de spitspositie het oog vallen op de uit Burkina Faso afkomstige Traoré, die in Jong Ajax veelvuldig (dertien keer al) scoort dit seizoen. Voor de winterstop behoorde hij door de blessures in Ajax 1 zelfs enige malen tot de A-selectie. Met het aantrekken van Ryan Babel rook Sparta - dat een samenwerkingsverband met de Amsterdammers heeft met betrekking tot jeugdspelers - de kans om een poging te wagen.

Ajax lijkt vooralsnog niet mee te willen te werken. David Neres is nog niet hersteld van zijn blessure en trainer Erik ten Hag wil zijn aanvallende mogelijkheden nog niet verminderen. Bovendien nam Ajax in het verleden al het standpunt in dat spelers bij voorkeur niet uitgeleend worden aan clubs die op kunstgras spelen.

Sparta hoopt dat de situatie van Traoré eind deze maand anders is en dat hij wellicht nog naar Rotterdam mag komen, maar ondertussen richt technisch manager Henk van Stee zich op andere opties. Reda Kharchouch lijkt een belangrijke gegadigde. Hij wordt al enige tijd gevolgd door Sparta. In eerste instantie als mogelijke vervanger van de komende zomer vertrekkende Ache, maar wellicht is een eerdere overstap een mogelijkheid.

Kharchouch heeft in zijn eerste seizoen betaald voetbal inmiddels al veertien goals gemaakt. Tegen FC Eindhoven was hij bij de hervatting van de competitie opnieuw trefzeker. De fysiek sterke en snelle 24-jarige spits is een laatbloeier. Hij speelde vorig seizoen nog bij OFC in Oostzaan en daarvoor bij Quick Boys.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
10
sc Heerenveen
26
8
9
9
41-41
0
33
11
Sparta Rotterdam
26
9
6
11
41-45
-4
33
12
FC Emmen
26
9
5
12
32-45
-13
32
13
VVV-Venlo
26
8
4
14
24-51
-27
28
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer Telstar
Meer over Telstar
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer R. Kharchouch
Meer over R. Kharchouch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.