Sparta wipt niet over Ajax heen, maar evenaart wel ongeslagen reeks uit 1992

De competitiewedstrijd tussen Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk heeft dinsdagavond geen winnaar opgeleverd. Op Het Kasteel kwamen beide ploegen niet tot scoren, waardoor Sparta er niet in slaagde om Ajax te passeren en te overnachten op de vijfde plaats. Wel bleven de Rotterdammers voor de zevende Eredivisie-wedstrijd op rij ongeslagen, de langste reeks sinds oktober 1992. RKC staat op de elfde plaats.

Sparta Rotterdam
0 - 0
RKC Waalwijk

Sparta verkeert in goede vorm en pakte 19 van de 21 punten in de vorige zeven thuiswedstrijden, maar kon tegen RKC niet echt imponeren. Zo leverde de eerste helft slechts enkele gevaarlijke doelpogingen op van Sparta, ondanks een balbezitaandeel van liefst 71 procent. RKC speelde met vijf verdedigers en nam een afwachtende houding aan. Het verdedigde gedisciplineerd en ontzegde Sparta de toegang door de as van het veld.

Younes Namli was voor de pauze de meest gevaarlijke Spartaan. Vijf minuten voor de rust kapte hij vanaf de rechterflank naar binnen en schoot hij over het doel; in de blessuretijd van de eerste helft dwong hij doelman Etienne Vaessen tot een redding in de benedenhoek. Halverwege de eerste helft had Vito van Crooij al een grote kans gemist. Hij verscheen na een fraaie boogbal van Sven Mijnans voor Vaessen, die redding bracht met het been.

Diezelfde Van Crooij verliet tien minuten na de pauze geblesseerd het veld en werd vervangen door Jonathan de Guzman, die juist terugkeerde na blessureleed en zijn eerste competitiewedstrijd speelde sinds 16 oktober 2022. Na de pauze deed Dirk Abels twee serieuze pogingen, maar kwam ook RKC beter voor de dag. Iliass Bel Hassani scoorde zelfs tegen zijn oude club, maar de treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel.

Niet veel later werd ook een doelpunt van Sparta afgekeurd. Adil Auassar stond buitenspel, voordat hij binnenkopte na een vrije trap. In de slotfase van de wedstrijd was RKC het meest nadrukkelijk op zoek naar het winnende doelpunt. Echt grote kansen daarop bleven echter uit en dus bleef het bij 0-0.