Sparta wil met duo Van Stee/Beenhakker aan toekomst bouwen

Reacties

Sparta Rotterdam en Henk van Stee hebben elkaar gevonden in een hernieuwde samenwerking. De 56-jarige Rotterdammer (op foto links) heeft zich als technisch manager voor vier jaar verbonden aan de Kasteel-club.

Sparta wil met duo Van Stee/Beenhakker aan toekomst bouwen

Bij Sparta was de functie van technisch manager vacant na het ontslag van trainer Alex Pastoor, die de twee taken combineerde. Met de komst van Van Stee kiest de Rotterdamse club weer voor een scheiding van de twee functies.

'Het is een uitdaging om aan de technische zaken van Sparta Rotterdam leiding te gaan geven', zegt Van Stee op de clubwebsite. 'Leo Beenhakker heeft in de afgelopen periode veel zaken opgepakt om met name op de korte termijn succes te behalen, mijn focus gaat naast de korte termijn natuurlijk ook uit naar de lange termijn om Sparta op sportief gebied, waaronder spelerszaken en scouting, verder te brengen. Ik kijk ernaar uit om in samenwerking met Beenhakker het technische beleid vorm te geven.'

De Rotterdammer, die eerder als speler en assistent werkzaam was op Het Kasteel, begint per direct aan zijn klus. Hij was in het verleden ook verbonden aan VVV, Feyenoord, AZ en De Graafschap. Bovendien werkte Van Stee bij Shakhtar Donetsk en Zenit Sint-Petersburg.

Met de komst van Van Stee verandert de rol van Beenhakker, die na het ontslag van Pastoor meer taken op zich nam bij Sparta. 'We gaan met Leo in gesprek over zijn rol bij Sparta waarbij wij hem graag als uitvoerend bestuurslid technische zaken behouden', aldus directeur Manfred Laros.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.