Sparta voelt gemis van topscorers duidelijk tegen Fortuna

Reacties

Sparta Rotterdam heeft zich zaterdag onvoldoende beloond in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De formatie van trainer Henk Fraser miste duidelijk een van de topscorers en kwam tegen de bezoekers uit Limburg niet verder dan een gelijkspel.

Sparta voelt gemis van topscorers duidelijk tegen Fortuna
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
1 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Sparta moest het stellen zonder de geblesseerde Ragnar Ache, die vervangen werd door Joël Piroe. Van de topvijf op de topscorerslijst van de Rotterdammers stond alleen Mohamed Rayhi (vier treffers) in de basis tegen Fortuna. De geblesseerde Ache en Bryan Smeets en de vertrokken Halil Dervisoglu en Lars Veldwijk zorgden samen voor 18 van de 28 Eredivisie-goals van Sparta dit seizoen. Dat gemis zou later in de wedstrijd ook te voelen zijn voor Sparta, waar de van Fortuna overgekomen Mica Pinto zijn basisdebuut maakte. Hij zag Branislav Ninaj al bijna meteen scoren, maar zijn voormalig ploeggenoot werkte de bal naast.

Vervolgens reeg Sparta de kansen aaneen. Patrick Joosten raakte kort na de mogelijkheid van Ninaj de lat, terwijl Rayhi uit een afgeslagen hoekschop naast schoot. Kort nadat Piroe de bal uit een corner over had gewerkt, opende Fortuna echter aan de andere kant de score. Mark Diemers pakte de bal af van Rayhi en via de middenvelder kwam Vitalie Damascan in scoringspositie. De spits omspeelde keeper Ariel Harush en scoorde. Er werd nog gedacht aan buitenspel, maar de goal ging na het bekijken van de beelden door. Mogelijk was het niet goed te zien of er daadwerkelijk sprake was van buitenspel.

Sparta ging daarna op dezelfde voet verder; met kansen creëren en ze vervolgens niet verzilveren. Een inzet van Piroe werd geblokt, waarna keeper Alexei Koselev in de weg lag bij een poging van Rayhi. Even later haalde Diemers een schot van verdediger Dirk Abels van de lijn. Na rust kregen ook Jurgen Mattheij en Abdou Harroui de bal er niet in, maar met nog een kleine twintig minuten te gaan op Het Kasteel ging de bal er alsnog in. Mattheij had deze keer meer succes en kopte raak, hoewel Koselev de poging leek te kunnen keren. Dat een verdediger het doelpunt maakte, was ook veelzeggend over het spel van Sparta. Door de 1-1 pakten beide ploegen een punt.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
sc Heerenveen
26
8
9
9
41-41
0
33
11
Sparta Rotterdam
26
9
6
11
41-45
-4
33
12
FC Emmen
26
9
5
12
32-45
-13
32
13
VVV-Venlo
26
8
4
14
24-51
-27
28
14
FC Twente
26
7
6
13
34-46
-12
27
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.