Sparta verlost Veldwijk en FC Groningen

Reacties

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Lars Veldwijk. De spits komt transfervrij over van FC Groningen en tekent een contract voor een seizoen met een optie voor nog een extra jaar bij de Eerste Divisie-club.

Sparta verlost Veldwijk en FC Groningen

Hoewel Veldwijk nog een tweejarig contract had in het noorden, mocht hij van Groningen uitkijken naar een nieuwe werkgever. De 26-jarige aanvaller kende dit seizoen veel problemen bij de club. In februari werd hij uit de selectie gezet door trainer Ernest Faber, die beweerde dat Veldwijk weigerde in te vallen tegen ADO Den Haag.

Sparta is in meerdere opzichten een logische keuze voor Veldwijk. 'Na gesprekken met de technische mensen bleek duidelijk dat de ambitie van Sparta heel erg aansluit bij mijn plannen', aldus de spits in een eerste reactie op de clubsite. 'De club wil promoveren. Dat de Eerste Divisie komend seizoen een hele interessante editie wordt met veel clubs die bovenin willen spelen is bekend, maar die uitdaging gaan we graag aan. Persoonlijk vind ik het ook prettig om terug te keren naar deze regio en dan is Sparta een uitstekende keuze.'

Technisch manager Henk van Stee vindt het knap dat Sparta de spits heeft vastgelegd. 'We hebben te maken met veel concurrentie bij het aantrekken van spelers, niet alleen van clubs uit de Eerste Divisie maar ook uit de Eredivisie. Lars was uiteraard nationaal en internationaal bij andere clubs in beeld, maar we hebben ook teams uit de Eredivisie afgetroefd die hem graag wilden aantrekken.'

De loopbaan van Veldwijk voerde hem langs achtereenvolgens FC Dordrecht, Excelsior, Nottingham Forest, PEC Zwolle, KV Kortrijk, Aalesunds FK en Groningen. Bij Excelsior werd de eenvoudig Zuid-Afrikaans international topscorer van de Eerste Divisie. Veldwijk is de tweede zomerse versterking van Sparta, in navolging van linksback Giliano Wijnaldum.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.