Sparta trots op duobaan Fraser: 'Een mooi compliment voor Henk'

Reacties

Henk Fraser gaat zijn baan als hoofdtrainer van Sparta Rotterdam de komende anderhalf jaar combineren met die van assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal. De 55-jarige oud-international treedt, zoals VI al meldde, toe tot de technische staf van Louis van Gaal.

Sparta trots op duobaan Fraser: 'Een mooi compliment voor Henk'
© Pro Shots

De KNVB maakte de aanstelling van de bondscoach woensdagochtend officieel. Daarmee is ook de duobaan van Fraser een feit. 'We begrepen dat Henk op het lijstje van Louis van Gaal stond om, naast zijn werkzaamheden op Het Kasteel, onderdeel van de nieuwe technische staf van Oranje te worden’, reageert technisch directeur Henk van Stee. 'Uiteraard was dit een mooi compliment voor Henk en voor het werk dat hij de afgelopen jaren met Sparta geleverd heeft, daar zijn we best trots op.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sparta ging akkoord met de duobaan, maar pas wel nadat het tijdens gesprekken met de KNVB meer duidelijkheid kreeg over de invulling van de bijzondere rol van Fraser. 'De wedstrijden van Oranje worden uiteraard gespeeld op momenten dat de Eredivisie stilligt, toch wilden wij graag met de KNVB afspraken maken dat deze nieuwe functie niet ten koste zou gaan van zijn werk hier. Die onderhandelingen verliepen voorspoedig, dus we zijn blij voor Henk dat hij deze kans krijgt.'

Voor Fraser betekent zijn rol in de technische staf van Van Gaal een terugkeer in Zeist. Tussen 2012 en 2014 was de oud-speler van Sparta, FC Utrecht, Roda JC, Feyenoord en Oranje (zes interlands) al de rechterhand van Cor Pot bij Jong Oranje, voordat hij op eigen benen ging staan als hoofdtrainer van ADO Den Haag, Vitesse en nu Sparta. Voor Fraser betekent zijn baan bij het Nederlands elftal ook dat hij in beeld is om Van Gaal na het WK 2022 in Qatar op te volgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.