Sparta treurt na sneeuwspektakel: 'Morgenvroeg ben ik supertrots'

Bij Sparta Rotterdam vochten trots en teleurstelling na afloop van de 3-5 nederlaag tegen PSV om voorrang. Zowel aanvoerder Adil Auassar als trainer Henk Fraser was blij met wat de Rotterdammers hadden laten zien, maar baalde tegelijkertijd van de tegengoals.

Sparta Rotterdam
3 - 5
PSV
PSV

Het werd (mede door het besneeuwde veld) een memorabele wedstrijd op Het Kasteel. De thuisploeg nam een vroege voorsprong door een schitterende goal van Bryan Smeets, bij rust stond het gelijk, PSV liep kort na rust uit naar 1-3 en maakte er ook nog 1-4 van, Sparta (dat midweeks won bij Fortuna Sittard) kwam terug tot 3-4, voordat in de slotfase de 3-5 eindstand op het bord werd gezet. 'Al met al heb ik een teleurgesteld gevoel', sprak Auassar na afloop tegenover ESPN.

Dat legde hij vervolgens ook uit. 'We begonnen goed, maar in het begin van de tweede helft hebben we het weggegeven. Bij een paar momenten lopen we te slapen achterin. Daar snijden zij heel makkelijk doorheen, dat mogen we onszelf aanrekenen. We kwamen nog terug en hebben het spannend gemaakt.' Dat Sparta het niet van duels tegen ploegen als PSV (dat woest was op scheidsrechter Bas Nijhuis) moet hebben, wuifde Auassar weg. 'Dat zegt iedereen, maar als we die fouten niet maken, dan kunnen we het ze nóg moeilijker maken. Dus daar ga ik niet in mee.'

Geen schande
Fraser kampte met eenzelfde gemoedstoestand. 'Gemengde gevoelens, ik denk dat een hoop mensen dat zullen begrijpen', begon hij zijn analyse. 'We scoorden er drie en kregen nog drie goede mogelijkheden, of zelfs kansen. Daarin zit het verschil: zij maken hun kansen. Wat wij dan niet goed doen? Nee, ik vind dat de kwaliteit van PSV. Nu is er teleurstelling, maar ik weet bijna zeker dat ik morgen supertrots ben op mijn mannen. We hebben er een heel mannelijke wedstrijd van gemaakt, zonder over de grens te gaan. We hebben die grens wel opgezocht. Dit is geen schande.'