Sparta trekt international Nigeria aan als concurrent voor Van Leer

Reacties

Sparta Rotterdam staat op het punt zich te versterken met Maduka Okoye. De Nigeraanse doelman wordt deze maandag medisch gekeurd; als er geen problemen aan het licht komen, zal hij aansluitend een contract tekenen op Het Kasteel.

Sparta trekt international Nigeria aan als concurrent voor Van Leer

De twintigjarige Okoye komt transfervrij over van Fortuna Düsseldorf, waar hij in het afgelopen seizoen in het tweede elftal speelde. Zijn debuut in het eerste elftal maakte de enkelvoudig Nigeriaans international niet. De in Düsseldorf geboren Okoye was eerder actief in de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen.

Bij Sparta is hij de tweede nieuwe doelman voor het aankomende seizoen. De Rotterdammers trokken eerder Benjamin van Leer van Ajax aan. Na zijn komst werd intern besproken of er nog een keeper bij moest komen, aangezien Tim Coremans vanwege een zware blessure voorlopig nog uit de roulatie zal zijn. Ariel Harush is vertrokken bij Sparta.

Okoye wordt de zesde nieuwkomer in de selectie van Henk Fraser, die aankomende maandag begint aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Naast Van Leer werden ook aanvallers Lennart Thy, Danzell Gravenberch en Reda Kharchouch en verdediger Michaël Heylen al binnengehaald. Technisch directeur Henk van Stee houdt de ogen geopend voor extra vers bloed in de voor- en achterhoede, maar dit is voor Sparta geen hoofdzaak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.