Sparta strikt Japanner die veld deelde met 34 jaar oudere Miura

Reacties

Sparta Rotterdam heeft zich op huurbasis versterkt met Koki Saito. De twintigjarige aanvaller verscheen vrijdag al op het trainingscomplex bij de start van de voorbereiding. Saito wordt gehuurd van Lommel SK, waar zijn contract nog drie jaar doorloopt.

Sparta strikt Japanner die veld deelde met 34 jaar oudere Miura
© Pro Shots

Saito debuteerde in juli 2018 bij Yokohama FC in het betaald voetbal. Hij was toen zestien jaar en stond op het veld met de Japanse legende Kazuyoshi Miura, die toen 34 jaar ouder was dan hij. Na 63 competitieduels in Japan, waarvan 32 op het hoogste niveau, werd Saito in januari 2021 binnengehaald door Lommel, dat deel uitmaakt van de City Football Group.

In dienst van de Belgische club speelde Saito tot dusver 29 wedstrijden op het tweede niveau van België, waarin hij 5 keer scoorde. Op bovenstaande foto is hij te zien tijdens een gewonnen oefenduel met Vitesse (0-1) in de zomer van 2021. De Japanner kan als linksbuiten en als centrumspits uit de voeten.

Sparta versterkte zich eerder op de dag al met een andere aanvaller: de 23-jarige Jason Lokilo. In totaal zagen de Rotterdammers al tien nieuwelingen (inclusief de eerder verhuurde Reda Kharchouch) verschijnen richting het komende seizoen.

Bekijk hier alle afgeronde transfers van Sparta en zijn competitiegenoten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.