Sparta ruikt play-offs na verrassende zege op Vitesse

Reacties

Sparta Rotterdam heeft vrijdag goede zaken gedaan in de strijd om een Europees ticket. Vitesse moest op Het Kasteel het onderspit delven.

Sparta ruikt play-offs na verrassende zege op Vitesse
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
3 - 0
Vitesse
Vitesse

Op Het Kasteel ging het om de play-offs om een Europees ticket. Vitesse wil die ontlopen door vierde te worden en zo het begeerde startbewijs voor Europees voetbal direct in handen te krijgen, terwijl Sparta juist aast op de barrage om nog zicht te houden op een mooie beloning.

Voor beide ploegen zou een zege zeer welkom zijn. Sparta zette na ruim een half uur de eerste stap in die richting. Bryan Smeets profiteerde dankbaar van de geboden vrijheid en kopte uit een voorzet van Mario Engels de 1-0 op het scorebord.

In de tweede helft was het Vitesse dat de klok sloeg. Sparta moest zich beperken tot het verdedigen van de voorsprong. Daarin slaagden de Kasteelheren mede dankzij het aluminium. In de 67ste minuut zag Riechedly Bazoer immers zijn schot van afstand op de lat eindigen.

Een kwartier voor tijd besliste Lennart Thy aan de andere kant de wedstrijd in het voordeel van Sparta. Na een corner van Smeets kopte de Duitse spits de 2-0 in de touwen. Met de 3-0 van invaller Emanuel Emegha was het duel op Het Kasteel helemaal beslist.

Door het resultaat klimt Sparta naar de achtste plaats, die aan het einde van de rit een ticket voor de play-offs oplevert. Voor Vitesse betekent de nederlaag dat de vierde plaats nog niet binnen is, al is de marge op Feyenoord met vier punten nog comfortabel.

Sparta Rotterdam Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.