Sparta ontslaat na crisisberaad trainers Vonk en Jansen

Sparta Rotterdam heeft trainer Michel Vonk en zijn assistent Pascal Jansen per direct ontslagen. Beide trainers worden verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de laatste weken.

Sparta ontslaat na crisisberaad trainers Vonk en Jansen

Hun taken worden tot het einde van dit seizoen overgenomen door voormalig Sparta-spelers Arjan van der Laan en Peter van den Berg. De Rotterdammers verloren de laatste weken van MVV (1-0), Go Ahead Eagles (3-2) en FC Emmen (1-0) en zakten daardoor naar de vierde plaats in de Jupiler League.

Na de nederlaag van maandag tegen FC Emmen belegde de Sparta-directie een crisisberaad, waarna technisch en algemeen directeur Wiljan Vloet besloot om beide oefenmeesters op non-actief te zetten. Vloet gaf al meerdere keren te kennen dat promotie naar de Eredivisie een must is voor Sparta.

'Laat ik voorop stellen dat ik tevreden ben over het vakmanschap en de werkwijze van Michel Vonk en zijn staf', legt Vloet uit op de clubwebsite. 'Echter zijn we op een punt aangekomen dat we niet de verwachting hebben dat de prestatiecurve op een positieve wijze kan worden beïnvloed. De frisheid en de fruitigheid die er op de training wel was, ontbrak tijdens wedstrijden.'

CrisisberaadEerder liet Vloet al weten dat ook zijn functioneren zou worden besproken tijdens het crisisberaad. 'We houden alles tegen het licht', aldus Vloet. 'Mijn positie, mijn dubbelrol en zo ook de rol van de trainer. Ik ben verantwoordelijk voor deze selectie.'

'Ik heb een goed budget gekregen om spelers te halen en toch zijn we opeens vier plaatsen gedaald op de ranglijst', vervolgde de td. 'Wij moeten kampioen worden, ik heb de selectie samengesteld. Hoe kan het dan dat je geen tien punten los staat, maar verliest van Emmen.'

'Het is een gezamenlijk falen, het is niet uitsluitend af te rekenen op de hoofdtrainer of zijn assistent. Om ons doel te behalen, dat blijft de promotie naar de Eredivisie, moet Sparta Rotterdam een nieuwe weg inslaan', besluit Vloet.

Een voortijdig vertrek van Vloet bleef echter uit. Sparta bezet op dit moment de vierde plaats in de Jupiler League, met twee punten achterstand op de nieuwe koploper FC Volendam.

VeendamMocht SC Veendam definitief failliet verklaard worden, zal dat gevolgen hebben voor de stand. MVV is in dat geval het kind van de rekening. De club uit Maastricht won beide duels van Veendam en raakt daarom zes punten kwijt. Sparta verliest, net als FC Volendam, drie punten, terwijl Helmond Sport geen punten hoeft in te leveren.

Voor de stand houdt dat in dat Helmond Sport de nieuwe koploper wordt met 51 punten, gevolgd door Volendam met 48 punten, Sparta met 46 punten en MVV met 45 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen