Sparta maakt indruk tegen FC Groningen in aanloop naar Eredivisie-rentree

Sparta Rotterdam heeft zaterdag opnieuw vertrouwen getankt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser versloeg competitiegenoot FC Groningen in een besloten oefenduel met 4-2.

Het is niet de eerste keer deze zomer dat Sparta een goede uitslag neerzet. Eerder wonnen de Kasteelheren met 3-0 van Willem II, NAC Breda en FC Den Bosch. FC Groningen was tot de laatste test van zaterdag acht wedstrijden op rij ongeslagen in de voorbereiding.

Groningen opende wel nog vroeg de score op Het Kasteel. Ritsu Doan schoot al na vier minuten raak via de onderkant van de lat. Tien minuten later zorgde Adil Auassar uit een corner van Mohamed Rayhi voor de gelijkmaker en kort daarna zette Kaj Sierhuis Groningen op 1-2.

Sparta liet het er daarna niet bij zitten. Nadat een tweede goal van Auassar werd afgekeurd wegens buitenspel sloeg Rayhi toe met een rake vrije trap buiten het bereik van doelman Sergio Padt. Later in de tweede helft trokken de Rotterdammers de wedstrijd naar zich toe. Abdou Harroui zorgde na 75 minuten voor 3-2 en invaller Lars Veldwijk bepaalde de eindstand op 4-2.

Sparta viert de rentree in de Eredivisie op zondag 4 augustus met een bezoek aan stadgenoot Feyenoord. Groningen speelt een dag eerder een uitwedstrijd tegen FC Emmen.

Opstelling Sparta Rotterdam: Harush; Abels, Mattheij, Auassar, Faye (68. Karami); Rigo (10. Wuytens), Smeets, Harroui; Rayhi (68. D. Duarte), Ache, Dervisoglu (68. Veldwijk).

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Absalem; Matusiwa, Lundqvist, Doan, Hrustic; Sierhuis. Gudmundsson (65. Benschop).