Sparta is snel klaar met Den Bosch en heeft de smaak te pakken

Sparta Rotterdam zit koploper SC Cambuur op de hielen. De ploeg van Henk Fraser was zondagmiddag in de Keuken Kampioen Divisie snel klaar met FC Den Bosch en boekte de vierde overwinning op rij.

Sparta Rotterdam
2 - 0
FC Den Bosch

Sparta begon het seizoen teleurstellend, met een nederlaag bij FC Twente, maar was vervolgens te sterk voor FC Volendam, RKC Waalwijk en FC Eindhoven. De ploeg van Henk Fraser bond zondag ook Den Bosch aan de zegekar. Daarmee profiteerde het optimaal van de averij die concurrenten Go Ahead Eagles (3-2 verlies bij Jong AZ) en NEC (4-4 gelijkspel tegen Jong PSV) vrijdag opliepen.

De Rotterdammers stonden al na ruim een kwartier op de beslissende 2-0 voorsprong. In de dertiende minuut was het Lars Veldwijk die de score opende. De aanvaller sloeg toe op aangeven van Royston Drenthe. Den Bosch keek binnen een mum van tijd zelfs tegen een 2-0 achterstand aan: Mohamed Rayhi profiteerde in de zeventiende minuut van voorbereidend werk van Janne Saksela.

De bezoekers, die afgelopen maand aardig investeerden na de overname door Kakhi Jordania, stelden daar behoudens een riante kans van Stefano Beltrame weinig tegenover. De Juventus-huurling faalde oog in oog met keeper Roy Kortsmit. In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks en pas zes minuten voor tijd kwam Den Bosch écht in de buurt van de aansluitingstreffer. Ook nu was het weer Beltrame die zich liet zien: nu raakte hij de lat. Zodoende bleef het bij 2-0.

Na de vierde overwinning van dit seizoen is Sparta samen met Go Ahead (ook twaalf punten) de belangrijkste achtervolger van koploper Cambuur, dat na vijf duels dertien punten heeft verzameld. Den Bosch staat met zeven punten tiende.