Sparta dompelt Twente in rouw met cruciale zege

Reacties

Sparta Rotterdam heeft woensdagavond zeer belangrijke punten gepakt in de strijd om directe degradatie te voorkomen. De ploeg van trainer Dick Advocaat won met 2-1 van NAC Breda en vergrootte het gat met hekkensluiter FC Twente weer tot vier punten.

Sparta dompelt Twente in rouw met cruciale zege

Aangezien beide teams meteen de aanval zochten, werd het al vroeg een open wedstrijd. Soufyan Ahannach schoot bijvoorbeeld van afstand en dwong NAC-doelman Nigel Bertrams tot een redding. Aan de andere kant tikte Paolo Fernandes net naast op aangeven van Angeliño. Paco van Moorsel raakte namens Sparta de lat nadat hij de bal van Fred Friday had gekregen. Goals vielen er nog niet. Wel volgde er voor Sparta een enorme domper toen Ahannach zwaar geblesseerd raakte.

De van Brighton & Hove Albion gehuurde speler kreeg in de 32ste minuut van het duel op Het Kasteel de bal en wilde van een meter of 25 uithalen. Sporkslede stond echter - op een faire manier - in de weg, waarna het duo spijkerhard botste. Ahannach oogde meteen zeer aangeslagen, tot schrik van zijn medespelers en tegenstanders. De linksbuiten moest per brancard van het veld en werd vervangen door Dabney dos Santos. Sparta meldde niet veel later dat de aanvaller zijn been heeft gebroken.

De trieste aftocht van Soufyan Ahannach.
De trieste aftocht van Soufyan Ahannach.

Waar Sparta vlak na rust nog tot twee keer toe goed wegkwam na corners van NAC kon het publiek op Het Kasteel na ruim een uur juist juichen. Invaller Deroy Duarte, die Thomas Verhaar afloste, krulde de bal op fraaie wijze binnen na een overstapje van Friday. De Sparta-fans en de doelpuntenmaker vierden feest, maar moesten nog wel een half uur.

NAC had dus nog alle tijd om terug te komen en deed dat ook. Trainer Stijn Vreven bracht Umar Sadiq voor Mitchell te Vrede en dat bleek een goede zet. De spits was volgens de oefenmeester 'niet helemaal okselfris' om te starten, maar ook als invaller had hij zijn waarde. Vijf minuten nadat hij het veld betrad, dook hij na een lange bal op tussen het centrale duo van Sparta, dat zich kinderlijk liet aftroeven. De aanvaller ging op keeper Jannik Huth af en schoot raak: 1-1.

Sparta was daarna heel dicht bij een nieuwe voorsprong via Friday, die een counter inleidde, de NAC-defensie omspeelde met een fraaie actie, maar vervolgens met rechts op de paal schoot. Niet veel later viel de goal alsnog. Alle Spartanen leken een lage voorzet van Sherel Floranus te missen, maar invaller Stijn Spierings snelde zich naar de bal en schoot over de grond raak in de linkerhoek. Daarmee was de zege binnen voor de Rotterdammers.

Met nog twee speelronden te gaan in de Eredivisie staat Sparta net als Roda JC Kerkrade op 27 punten. Roda staat op doelsaldo zestiende. NAC heeft slechts drie punten meer en moet nog vrezen voor de nacompetitie. Twente lijkt, ondanks de zege op PEC Zwolle van dinsdag (2-0), als hekkensluiter op weg naar de Jupiler League.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.