Sparta doet extreem goede zaken in degradatiekraker bij Roda

Reacties

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond een zeer belangrijke zege geboekt op Roda JC Kerkrade. In de degradatiekraker te Limburg werd het 0-2. Roda mag het zichzelf verwijten dat het niet scoorde tegen Sparta.

Sparta doet extreem goede zaken in degradatiekraker bij Roda

Als hekkensluiter was het duel met nummer zestien Sparta cruciaal voor Roda. De clubs staan - samen met FC Twente - erg dicht bij elkaar. Het ging echter al snel mis voor de Limburgers. In de twaalfde minuut was het Sander Fischer die raak schoot. De verdediger maakte pas vijf goals in 122 Eredivisie-duels, maar zette Sparta in dit belangrijke duel op voorsprong.

Roda, dat na een half uur Mohamed el Makrini met een hamstringblessure zag uitvallen, bracht behoudens een gekraakt schot van Simon Gustafson weinig in en zag Robert Mühren na ruim een uur de voorsprong van Sparta uitbreiden. Na een klutssituatie kon Thomas Verhaar Mühren in stelling brengen en de middenvelder faalde niet. Vorige week was Mühren ook al belangrijk voor Sparta in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. De huurling van Zulte Waregem was goed voor de beslissende 2-1.

Roda had snel een doelpunt nodig en leek die kort na de 0-2 te krijgen. Mikhail Rosheuvel faalde echter op hopeloze wijze, één meter van het doel. De aanvaller van de thuisclub leek de bal zo in het doel te kunnen schuiven, maar presteerde het om naast te schieten (zie video onder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Donis Avdijaj en Dani Schahin brachten Roda niet verder. Eerstgenoemde schoot twintig minuten voor tijd van dichtbij op doelman Jannik Huth, Schahin kon de rebound benutten, maar gleed uit. Sparta kwam in de slotfase niet meer in de problemen en boekte zodoende de eerste uitoverwinning van het seizoen.

De driepunter is ontzettend belangrijk voor de Spartanen, die afstand nemen van hekkensluiter Roda. Het verschil met de Limburgers bedraagt vier punten. FC Twente staat zeventiende met drie punten minder dan Sparta.

Onderin de Eredivisie is het erg spannend.
Onderin de Eredivisie is het erg spannend.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.