Sparta buigt niet na rode kaart en slaat aanval RKC van zich af

Reacties

RKC Waalwijk is er zondag niet in geslaagd om Sparta Rotterdam te passeren op de ranglijst. Iliass Bel Hassani leek met een assist en een doelpunt de beul te worden voor zijn jeugdliefde, maar met tien tegen elf slaagde Sparta er toch nog in om een punt mee te nemen uit het Mandemakers Stadion.

Sparta buigt niet na rode kaart en slaat aanval RKC van zich af
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
2 - 2
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

RKC en Sparta waren de twee positieve verrassingen uit het eerste blok van dit seizoen en lieten zondag in de onderlinge ontmoeting opnieuw zien dat zij allebei de kwaliteiten hebben om dit seizoen uit de problemen te kunnen blijven. De eerste kansen waren voor Sparta, maar de eerste goal was voor RKC. De thuisploeg kreeg voordeel na hands van Sven Mijnans, waarna Pelle Clement Bel Hassani wegstuurde. Uit zijn voorzet kopte Michiel Kramer de openingstreffer tegen de touwen.

Sparta reageerde goed op de tegenvaller en was in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij. De gelijkmaker van Arno Verschueren, op aangeven van Tobias Lauritsen, was dan ook absoluut verdiend. De rust kwam niet verkeerd uit voor RKC, dat met hangen en wurgen stand had gehouden, maar met Patrick Vroegh in plaats van Dario Van den Buijs goed uit de kleedkamer kwam voor het tweede bedrijf. De gastheer nam de regie over de wedstrijd over en Bel Hassani zette RKC op voorsprong, door geheel vrijstaand in het strafschopgebied hard raak te schieten.

De zorgen van Sparta werden alleen maar groter toen Shurandy Sambo kort na de goal van Bel Hassani een directe rode kaart kreeg. De PSV-huurling kwam onbeholpen in op Roy Kuijpers en werd weggestuurd door Ingmar Oostrom. RKC leek daardoor hard op weg naar de overwinning, maar Sparta weigerde om de handdoek in de ring te gooien en kwam nog langszij. Verschueren zette zijn hoofd tegen de voorzet van Vito van Crooij en maakte zijn tweede goal van de middag.

RKC probeerde in het restant nog om voor een derde keer op voorsprong te komen, maar dat lukte niet. Daardoor behoudt Sparta zijn voorsprong van één punt op de ploeg van Joseph Oosting.

RKC Waalwijk Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.