Sparta beloont promotieheld Fraser met nieuw contract

Reacties

Sparta Rotterdam houdt trainer Henk Fraser langer aan boord. De ex-verdediger had op Het Kasteel nog een verbintenis tot medio 2020, beiden partijen zijn nu een contract voor één jaar extra overeengekomen.

Sparta beloont promotieheld Fraser met nieuw contract

Fraser was na zijn actieve loopbaan actief als jeugdtrainer bij Feyenoord en PSV en als assistent bij Jong Oranje en ADO Den Haag, voordat hij in februari 2014 bij laatstgenoemde club hoofdtrainer werd. Hij nam toen het stokje over van de ontslagen Maurice Steijn. Met ADO presteerde hij dusdandig goed dat Vitesse hem in de zomer van 2016 strikte als nieuwe trainer.

In april 2018 vertrok hij daar voortijdig, na onder meer het winnen van de KNVB-beker, waarna hij voorafgaand aan vorig seizoen de verrassende stap naar het net gedegradeerde Sparta maakte. In Spangen maakte hij de verwachten meer dan waar: Fraser en Sparta promoveerden direct weer terug naar de Eredivisie, door in de finale van de play-offs van De Graafschap te winnen. Dit seizoen zijn de Rotterdammers met acht punten uit de eerste vijf wedstrijden uitstekend begonnen.

Technisch manager Henk van Stee van Sparta legt op de clubsite uit waarom er al in zo'n vroeg stadium is besloten tot verlenging. 'Na de promotie van vorig jaar en de tot nu toe prima start van het Eredivisieseizoen zien we ook de ontwikkeling van onze spelers. Door nu al zekerheid te hebben over een langer verblijf van Henk Fraser creëren we rust en duidelijkheid voor iedereen. We weten heel goed dat het nog een lastig seizoen kan worden, maar wij spreken het vertrouwen uit in Henk, zijn staf en de spelers dat we onze sportieve doelstelling gaan halen.'

Ook Fraser zelf is content. 'Allereerst voel ik me prima op mijn plek bij deze club. Ik heb echter het gevoel dat we nog meer kunnen bereiken bij Sparta, de club zit in de lift, dat zie je aan alles. In de komende jaren wil de club doorgroeien en ik blijf daar graag een belangrijk onderdeel van uitmaken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.