Sparta aast op Beugelsdijk: ADO-icoon ziet transfer zitten

Reacties

Sparta Rotterdam doet zijn best om Tom Beugelsdijk binnen te halen. De ervaren verdediger heeft aangegeven dat hij de overstap van ADO Den Haag graag zou willen maken.

Sparta aast op Beugelsdijk: ADO-icoon ziet transfer zitten
© Pro Shots

Sparta is al een tijdje op zoek naar een extra centrale verdediger en is nu uitgekomen bij de dertigjarige Beugelsdijk, die in totaal zeventien jaar (inclusief jeugd) het shirt van ADO heeft gedragen. Sparta's technisch directeur Henk van Stee bevestigt de interesse, maar ontkent de lezing van De Telegraaf dat de deal al binnen 24 uur afgerond moet zijn.

'Van een akkoord is nog geen sprake', benadrukt Van Stee. 'Het kan een dag duren, het kan twee dagen duren, het kan drie dagen duren. Dat dit nu naar buiten is gekomen komt niet van ons, maar ik ga het niet ontkennen. Het is geen geheim dat wij er een extra, érvaren verdediger bij willen hebben. Dan ga je kijken wat er beschikbaar is en Tom heeft aangegeven dat hij graag naar Sparta wil komen, omdat hij een goede band heeft met Henk Fraser.'

Sparta-coach Fraser werkte bij ADO al eens samen met Beugelsdijk, die in de Hofstad nog een contract voor een jaar heeft. 'Zijn zaakwaarnemer is in gesprek met ADO, om te kijken of er wat te regelen valt. De bal ligt nu meer bij Beugel en bij ADO, niet bij Sparta', zegt Van Stee. 'Als het lukt, zouden wij in ieder geval erg blij zijn met zijn komst.' Beugelsdijk zou in Rotterdam de concurrentie moeten aangaan met Bart Vriends en Michaël Heylen. Laatstgenoemde kwam deze zomer over van FC Emmen.

Grootverdiener
Beugelsdijk is een van de oudere spelers die bij ADO voor een fors salaris op de loonlijst staat. Het is geen geheim dat de residentieclub uit bezuinigingsoverwegingen van een of meerdere grootverdieners af wil. Met Peet Bijen (FC Twente) en Boy Kemper (Jong Ajax) heeft ADO al twee spelers aangetrokken die centraal in de verdediging uit de voeten kunnen. Kemper is in eerste instantie als linksback aangetrokken.

Van Stee hoopt niet dat het ADO-salaris van Beugelsdijk roet in het eten zal gooien. 'Wij weten wat wij kunnen betalen qua salarissen, dus ik kan daar geen zinnig woord over zeggen. Ik verbaas me er dan ook over dat naar buiten is gebracht dat de deal al bijna rond is; ik had liever gelezen dat Sparta interesse heeft in Beugelsdijk. Want dat is op dit moment hoe het is. Maar het kan natuurlijk snel gaan.'

Spelersprofiel

T. Beugelsdijk


Geboortedatum:
7 augustus 1990
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Den Haag
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Scheveningen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.