Spanningen lopen op in Den Haag: ADO schermt met concurrentie voor Jol

Reacties

Welke partij krijgt ADO Den Haag in handen? Die vraag doemt op nu de club schermt met een kandidaat-koper. Grootaandeelhouder United Vansen is ondertussen al tijden in gesprek met de groep rond Martin Jol. Zo varen de club en de Chinese eigenaren een verschillende koers en moet blijken wie er aan het langste eind trekt.

Spanningen lopen op in Den Haag: ADO schermt met concurrentie voor Jol

In een statement meldt de Haagse club vrijdag: 'In reactie op berichten in de media bevestigt ADO Den Haag in gesprek te zijn met een vennootschap van Ad Nederlof over deelname in het aandelenkapitaal van de betaald voetbalorganisatie.'

De club verwijst daarbij naar het nieuws dat Jol op pole position ligt om ADO te kopen. Jol, die vrij recent nog verantwoordelijk was voor het technisch beleid in de Residentie, wil samen met enkele gefortuneerden de club overnemen.

Jol stelde daarbij wel enkele voorwaarden. De belangrijkste is dat de huidige rvc ontmanteld wordt, evenals de Stichting Toekomst ADO. Eenzelfde eis legden eerdere geïnteresseerden ook al op tafel. Bij een Amerikaanse partij was de achterliggende gedachte vooral om meer zeggenschap te krijgen binnen de club. Jol is op zijn beurt niet te spreken over het functioneren van bepaalde personen. Het is veelzeggend dat de Nederlandse aandeelhouders en de rvc tot voor kort niet op de hoogte waren van de huidige overnameplannen.

United Vansen kwam na die berichtgeving met een pittig statement. De Chinezen kondigden woensdag aan dat er snel nieuws zou komen. 'Onze zoektocht is nu bijna afgerond. Hopelijk kunnen we snel heel goed nieuws brengen voor de ADO Den Haag-fans.' In die verklaring werd ook de vloer aangeveegd met rvc-voorzitter Frans van Steenis.

United Vansen stelde in de afgelopen zeven jaar meer dan dertien miljoen euro geïnvesteerd te hebben in de residentieclub. Volgens een rechterlijke uitspraak die er ligt moeten de Chinezen nog twee miljoen euro betalen, oftewel de garantstelling die voorafgaand aan het seizoen werd gegeven volgens de richtlijnen van de licentiecommissie. Daartegen is het met de clubleiding gebrouilleerde UVS in beroep gegaan.

ADO meent dat het na de uitspraak van de rechter zelf bepaalt wie uiteindelijk de aandelen overneemt. Aangezien diverse geledingen binnen de club problemen hebben met Jol, is de kans klein dat hij het wordt. United Vansen meent nog altijd zelf de leiding te hebben in het proces.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.