'Spanningen bij België bereiken een kookpunt: crisisberaad ingelast'

Reacties

De sfeer binnen de nationale ploeg van België is bedroevend, zo schrijft L'Équipe. De nederlaag tegen Marokko heeft diepe sporen nagelaten. Maandag zou een 'crisisberaad' zijn gevoerd.

'Spanningen bij België bereiken een kookpunt: crisisberaad ingelast'
© Pro Shots
België
België
0 - 2
Marokko
Marokko

In een gesprek tussen bondscoach Roberto Martínez en leidinggevende personen binnen de Belgische voetbalbond werd gesproken over het verloop van het WK tot dusver. Ondertussen leven ook in de spelersgroep spanningen. Michy Batshuayi en Romelu Lukaku zijn 'niet de beste vrienden', concurrenten Eden Hazard en Leandro Trossard 'spreken elkaar niet' en Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois kunnen al jaren niet door één deur, klinkt het.

Uitspraken van spelers hebben de verhoudingen ook op scherp gezet. Direct na de nederlaag tegen Marokko reageerde een cynische Jan Vertonghen als door een adder gebeten. 'Waar het fout liep? Waarschijnlijk vallen we ook slecht aan omdat we te oud zijn. Dat zal het nu weer zijn zeker?', zei de verdediger. Die frustratie komt mogelijk voort uit een recente uitspraak van Kevin De Bruyne, die in de Engelse pers zei dat de nationale ploeg te oud is om wereldkampioen te worden.

Ook baarde Eden Hazard opzien door de stellen dat 'onze drie centrale verdedigers niet de snelsten ter wereld zijn.' Bondscoach Martínez erkende maandag dat er 'spanningen zijn in de groep'. 'Maar dat is logisch', voegde hij toe. 'De spelers zijn al zo lang samen, het is net een familie. In elke familie zijn er wel spanningen. Zo niet, dan heb je geen emoties.'

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.