Spanning neemt verder toe in Tweede Bundesliga: Werder zet Schalke te kijk

Werder Bremen heeft zaterdagmiddag in Gelsenkirchen een harde dreun uitgedeeld aan Schalke 04. Die Königsblauen lagen op titelkoers in de Tweede Bundesliga, maar moeten na een oorwassing de eerste plaats afstaan aan Bremen.

Schalke 04
Schalke 04
1 - 4
Werder Bremen

Schalke kon bij een thuiszege op concurrent Bremen een grote stap zetten richting de titel in de Tweede Bundesliga én rechtstreekse promotie naar de Bundesliga. Maar na vijf competitiezeges op rij ging de thuisploeg zonder de geblesseerde Thomas Ouwejan hard onderuit.

Al binnen tien minuten kwam Bremen via de Bulgaar Ilia Gruev aan de leiding in de Veltins Arena. Na een klein half uur verdubbelde Niclas Füllkrug de voorsprong voor de gasten, die de afgelopen drie duels in de Tweede Bundesliga zagen eindigen in een gelijkspel.

In de tweede helft vergrootte Marvin Ducksch met twee goals het leed voor Schalke, voor wie aanvaller Simon Terodde nog de eer redde vlak voor rust. De 1-4 zege van Bremen bleek de grootste uitzege van een Tweede Bundesliga-club in een onderling duel tussen de nummer één en twee in die competitie.

Nummer drie Sankt Pauli kan zaterdagavond bij een thuiszege op nummer vijf Darmstadt 98 in punten naast Schalke komen. De topvijf in de Tweede Bundesliga staat op dit moment binnen zes punten van elkaar. De nummers één en twee promoveren rechtstreeks, de nummer drie speelt play-offs tegen de nummer zestien uit de Bundesliga.