Werder Bremen is nog allesbehalve zeker van lijfsbehoud. In de eerste ontmoeting met 1. FC Heidenheim kwamen Davy Klaassen en zijn ploeggenoten er donderdagavond niet doorheen.

Werder Bremen
0 - 0
Heidenheim
Heidenheim

Werder voorkwam op de laatste speeldag met een klein wonder directe degradatie uit de Bundesliga, door met liefst 6-1 te winnen van 1. FC Köln. De manschappen van Florian Kohfeldt konden uit dit duel veel vertrouwen halen voor de eerste promotie/degradatie-wedstrijd tegen Heidenheim, maar de nummer drie van de 2. Bundesliga verdedigde een stuk beter dan dat Köln dat afgelopen weekend deed.

Werder, met Klaassen uiteraard in de basis, had in de eerste helft 75 procent balbezit. Daar deed het echter weinig mee: Heidenheim noteerde voor rust meer schoten op doel dan zijn tegenstander. Van serieuze kansen was echter geen sprake. Werder en Heidenheim oogden allebei behoorlijk nerveus en blonken uit in het maken van verkeerde keuzes. Keepers Jiri Pavlenka en Kevin Müller hadden het niet druk.

In de stromende regen werd het er na rust niet veel beter op. Werder probeerde het wel, maar Heidenheim gaf geen krimp. De beslissing valt zodoende pas aankomende maandag in de Voith Arena, waar Werder aanvoerder Niklas Moisander moet missen. De verdediger pakte vlak voor tijd zijn tweede gele kaart en kan zijn ploeg in misschien wel de belangrijkste wedstrijd in jaren niet van dienst zijn.