Spannende dagen voor Memphis na moeizame generale Lyon

Olympique Lyon had vrijdagavond alle moeite met Guingamp, maar won zonder Memphis Depay en Kenny Tete in de basis wel: 2-1. Het vizier bij de Franse topclub kan nu vol op de wedstrijd tegen Barcelona in de Champions League.

Olympique Lyonnais
2 - 1
Guingamp
Guingamp

Lyon-trainer Bruno Genesio besloot vier dagen voor de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona de nodige spelers rust te geven. Niet alleen Memphis moest het doen met een plek op de bank, dat gold ook voor bijvoorbeeld Tete, Tanguy Ndombele en Ferland Mendy.

Het zorgde voor een moeizaam optreden van Lyon tegen hekkensluiter Guingamp. Martin Terrier, de vervanger van Memphis, schoot de thuisploeg na een kwartier nog wel op voorsprong. De aanvaller pegelde raak uit de rebound. Al snel kwam Guingamp terug tot 1-1 toen Felix Eboa Eboa binnenkopte uit een hoekschop.

Een weergaloze goal van Nabil Fekir, een van de Lyon-sterren die wel gewoon aan de aftrap verscheen, zorgde ervoor dat Lyon toch met een voorsprong ging rusten. De aanvallende middenvelder krulde de bal tien minuten voor rust vanaf een meter of achttien prachtig binnen in de verre hoek: 2-1.

Ook in de tweede helft bleef het spel van Lyon stroperig ogen, maar Guingamp ontbeerde kwaliteit om de achterstand weg te poetsen. Memphis, die ruim drie maanden geleden voor het laatst scoorde in de Ligue 1, kwam tien minuten voor tijd nog als invaller binnen de lijnen. Mogelijk mag de Nederlander komende dinsdag tegen Barcelona weer vanaf het eerste fluitsignaal zijn kunsten laten zien.