Spanje slaat terug na beschuldigingen over voor Oranje fatale stunt

Reacties

De Spaanse voetbalbond heeft met een speciaal statement gereageerd op de ophef die is ontstaan is door nieuwe uitlatingen over de interland tussen La Roja en Malta op 21 december 1983. De Spanjaarden ontkennen doping- en drugsgebruik.

Spanje slaat terug na beschuldigingen over voor Oranje fatale stunt

Het gaat allemaal om de wedstrijd die Spanje met 12-1 won. Door die enorme zege, die tot stand kwam na een 3-1 ruststand, werd ten koste van Nederland plaatsing voor het EK 1984 afgedwongen. Volgens toenmalig Malta-bondscoach Victor Scerri (foto) werd zijn ploeg in de rust gedrogeerd met citroenen waarmee gerotzooid zou zijn. Ook zou de Spaanse selectie doping hebben gebruikt voor het cruciale kwalificatieduel.

Vanuit het hoofdkwartier van de Spaanse voetbalbond (RFEF) is dinsdag als volgt gereageerd: 'De RFEF neemt afstand van de uitlatingen. Het is onzin, iedere onderbouwing ontbreekt. Wij staan voor de zuiverheid van onze spelers en die van het verloop van de wedstrijd die in 12-1 eindigde. We vragen om het volledige respect voor het nationale team en wij willen benadrukken dat we het recht hebben juridische stappen te ondernemen om het goede imago van het Spaanse voetbal te beschermen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.