Spalletti hemelt 'buitenaardse' Kvaratskhelia op voor duel met Ajax

Reacties

Napoli-trainer Luciano Spalletti is in aanloop naar de Champions League-ontmoeting met Ajax lovend over Khvicha Kvaratskhelia. De Georgiër is dit seizoen een grote smaakmaker bij de Italianen en vond zaterdag ook weer het net.

Spalletti hemelt 'buitenaardse' Kvaratskhelia op voor duel met Ajax
Ajax
Ajax
1 - 6
Napoli
Napoli

Napoli speelt dinsdag in de Johan Cruijff Arena en kende, in tegenstelling tot Ajax, een goede generale repetitie voor de Champions League-wedstrijd in Amsterdam. Kvaratskhelia maakte tegen Torino, met invaller Perr Schuurs, één van de drie doelpunten voor de huidige koploper in de Serie A.

'Het was moeilijk voor ons om tussen de linies te spelen, maar gelukkig beschikken we over spelers met de juiste kwaliteiten', zei Spalletti tegen DAZN. 'Kvaratskhelia bleef aanvankelijk nog teveel aan de zijlijn staan. Ik wilde hem meer naar het centrum, in een centrale rol.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij deed het heel goed, vooral in de tweede helft. Kvara heeft het buitengewone vermogen om zowel met rechts als links te kunnen passen en schieten. Zijn veelzijdigheid maakt hem buitenaards', verklaart de trainer van Napoli. Kvaratskhelia kwam in de zomer over van Dinamo Batumi in Georgië en scoorde vijf keer in acht Serie A-wedstrijden. De teller bij de nationale ploeg staat na negentien interlands al op tien interlands.

Kvaratskhelia bleek eerder een plaag voor de defensie van Liverpool bij de start van de groepsfase in de Champions League en sindsdien zou de Georgische aanvaller al de aandacht hebben getrokken van meerdere topclubs. Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti blijkt ook een fan van Kvaratskhelia. 'Of hij een grote verrassing voor mij is? Ik volgde hem al toen ik trainer van Napoli was. Hij is een heel bijzondere speler', zei Ancelotti tegen Rai Sport. Ancelotti was van mei 2018 tot december 2019 werkzaam bij de komende tegenstander van Ajax.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
5
Atalanta Bergamo
38
19
7
12
66-48
+18
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.