Spaanse voetbalfans juichen: Casillas wil bondsvoorzitter worden

Reacties

De kogel is door de kerk: Iker Casillas heeft zich officieel kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen van de Spaanse voetbalbond. Dat heeft de 38-jarige clubicoon van Real Madrid maandag via social media zelf wereldkundig gemaakt.

Spaanse voetbalfans juichen: Casillas wil bondsvoorzitter worden
© Pro Shots

De geruchten doken eerder al op, maar zijn nu dus bevestigd. 'Ja, ik presenteer mijzelf als kandidaat voor de rol van voorzitter van de Spaanse voetbalbond', zo schrijft Casillas. 'We zullen met het grootst mogelijke respect en vastberadenheid werken aan onze kandidatuur. Bedankt aan iedereen van wie ik liefde heb mogen ontvangen. Jullie steun en kracht moedigen me aan. Ik ga ervoor!'

Het besluit van Casillas betekent dus ook dat hij officieel stopt als voetballer. 'Ik heb de voorzitter van mijn club FC Porto op de hoogte gesteld van mijn beslissing, ik kan hem alleen maar mijn diepste dankbaarheid tonen.' Casillas kreeg in mei 2019 een hartinfarct tijdens een training bij FC Porto. Sindsdien keepte hij geen officieel duel meer voor de club die hem in de zomer van 2015 overnam van Real Madrid. Aanvankelijk ging Casillas aan de slag in de begeleidingsstaf van de Portugese topclub, waar hij nog altijd als teammanager fungeert, maar in november was de Spanjaard toch weer op het trainingsveld te bewonderen voor een korte individuele training.

Casillas gaat nu de strijd aan met de huidige voorzitter Luis Rubiales, die in Spanje behoorlijk bekritiseerd wordt. Niet in de laatste plaats omdat hij verantwoordelijk was voor twee debacles bij de nationale ploeg. Zo werd toenmalig bondscoach Julen Lopetegui in de zomer van 2018 aan de vooravond van het WK ontslagen omdat bekend werd dat hij na dat toernooi aan de slag zou gaan bij Real Madrid. Ook de meest recente communicatieflater (interim-bondscoach Robert Moreno werd plotseling aan de kant geschoven voor zijn voorganger Luis Enrique, terwijl hij liever wilde aanblijven) wordt Rubiales flink aangerekend.

Casillas heeft in elk geval de steun van de voetbalfans. Marca hield onlangs een poll op de website met de vraag wie de nieuwe president van de RFEF zou moeten worden als Casillas een van de twee kandidaten zou zijn. San Iker kreeg liefst 94 procent van de stemmen tegenover zes procent voor Rubiales. De verkiezingen staan gepland voor het najaar van 2020.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.