Spaanse spelersvakbond hekelt plan La Liga over duels in de Verenigde Staten

Reacties

De Spaanse spelersvakbond AFE is fel gekant tegen het plan van La Liga om in de komende jaren competitieduels in de Verenigde Staten te spelen.

Spaanse spelersvakbond hekelt plan La Liga over duels in de Verenigde Staten

'Zoals gebruikelijk vond La Liga het niet nodig om de spelers te consulteren. Er wordt nu iets ondernomen waar alleen La Liga zelf voordeel uit haalt. Naar de gezondheid van spelers en naar andere risico's wordt niet gekeken', meldt de AFE in een verklaring. 'En wat te denken van alle mensen die de club volgen?'

Preses David Aganzo van de AFE benadrukt dat de 'voetballer geen munteenheid is die naar believen kan worden ingezet voor het doen van zaken.'

La Liga maakte donderdag bekend dat het een vijftienjarige samenwerking is aangegaan met Relevent, een Noord-Amerikaans sport- en entertainmentbedrijf. De firma zit sinds enkele jaren al achter de organisatie van het toernooi om de International Champions Cup, waarin internationale topclubs zich voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, vreest al jaren dat de Premier League de Primera División op een onoverbrugbare (financiële) achterstand zet. 'Als de NBA en NFL wedstrijden in het buitenland spelen, waarom zou de Spaanse competitie dat dan niet doen? Het is belangrijk voor de ontwikkeling van ons merk', legde Tebas uit over het plan dat nog verder gestalte moet krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.