Spaanse premier zorgt voor enorme opluchting bij Spaanse clubs

Reacties

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft aangekondigd dat er vanaf 8 juni weer wedstrijden mogelijk zijn in La Liga. Zo kan de Spaanse competitie zoals gepland op 12 juni worden hervat.

Spaanse premier zorgt voor enorme opluchting bij Spaanse clubs
© Pro Shots

De toestemming van de overheid was een van de laatste struikelblokken op weg naar de hervatting van de profcompetities. De impact van de coronacrisis in Spanje is gigantisch geweest. Desondanks is er vanuit La Liga altijd de intentie uitgesproken om het huidige seizoen af te maken, zodra dat weer veilig zou kunnen. Er zijn nog elf speelrondes te gaan op het hoogste niveau in Spanje.

De clubs in La Liga zijn alweer ruim twee weken in training. In eerste instantie werd nog in kleine groepen getraind en op afstand van elkaar. Daarna zijn nieuwe stappen gezet en inmiddels zijn partijspellen op de training alweer mogelijk. Volgens Spaanse media zal de eerste wedstrijd bij de hervatting tussen Real Betis en Sevilla gaan. De stadgenoten staan op 12 juni dus tegenover elkaar. Luuk de Jong werd bij de eerste derby dit seizoen nog de matchwinner namens Sevilla. Vanzelfsprekend wordt er nog wel zonder publiek gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.