Spaanse media zien 'Vloek van Herrera' ontstaan na nieuwe misser Benzema

Reacties

Karim Benzema kreeg zondagavond tegen Osasuna een opgelegde kans om Real Madrid te behoeden voor puntenverlies, maar miste een strafschop. Het was voor de Fransman de derde keer dat hij oog in oog met Osasuna-keeper Sergio Herrera een penalty de mist in zag gaan.

Spaanse media zien 'Vloek van Herrera' ontstaan na nieuwe misser Benzema
Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
Osasuna
Osasuna

'Een eerste lekke band', kopt Marca maandag. 'Osasuna komt overeen met de Super League', schrijft de krant naar aanleiding van uitspraken van Real-voorzitter Florentino Pérez, die stelde dat de voetbalwereld ziek is en veranderingen noodzakelijk zijn, waaronder meer duels organiseren tussen topclubs. 'Er zijn altijd tegenstanders die het je lastig maken, in dit geval Osasuna en vooral Herrera. Zij beëindigden de perfecte start van Real.'

Benzema kreeg tien minuten voor tijd, bij een 1-1 stand, de kans om vanaf elf meter te scoren, maar zijn inzet ging tegen de lat. Een half jaar geleden miste de spits nog twee strafschoppen tegenover Herrera, die toen in een thuisduel met Real beide penalty's keerde. Mundo Deportivo spreekt inmiddels van een 'Vloek van Herrera' voor Benzema, die na een blessureperiode weer terugkeerde in de basis bij Real. In zijn periode in Madrid miste de aanvaller in totaal vijf strafschoppen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Penaltycrisis
Real is volgens Spaanse media in een 'penaltycrisis' beland: De Koninklijke benutte slechts twee van de laatste zeven strafschoppen in La Liga. 'Het was duidelijk dat Benzema nog niet honderd procent was', schreef AS over het optreden van de spits van Real.

Real-trainer Carlo Ancelotti verwacht dat Benzema snel weer richting zijn oude vorm groeit. 'Karim had geen problemen om de hele wedstrijd te spelen, maar hij moet weer in zijn ritme komen. Een strafschop missen kan gebeuren. Maar we waren uiteindelijk niet overtuigend genoeg voor het doel en misten een zekere dynamiek in ons spel.'

Ballon d'Or
Real-voorzitter Pérez verwacht dat de herstelde Benzema deze maand in de prijzen valt. 'Hij zal over twee weken de Ballon d'Or ontvangen. Daar bestaat voor mij geen enkele twijfel over', vertelde de preses tegen Mundo Deportivo. Real moest door het gelijkspel tegen Osasuna de koppositie in Spanje (op doelsaldo) afstaan aan Barcelona.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
5
Villarreal
38
19
7
12
59-40
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.