Spaanse media zien grote uitblinkers bij Barça en dat vindt Xavi niet netjes

Reacties

Barcelona heeft ook na de interlandperiode zijn ongeslagen status in Spanje behouden en heeft richting El Clásico andermaal de druk bij Real Madrid gelegd. Het gaat na de overwinning van Barça op Real Mallorca vooral over Marc-André ter Stegen en Robert Lewandowski, maar trainer Xavi is het daar niet helemaal mee eens.

Spaanse media zien grote uitblinkers bij Barça en dat vindt Xavi niet netjes
© Pro Shots
Real Mallorca
Real Mallorca
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Ter Stegen is omgedoopt tot recordman nu hij liefst 534 minuten achter elkaar geen doelpunt moest toestaan en Lewandowski pakte de schijnwerpers door weer te scoren. In deze huidige eeuw was er niemand die zo snel tot negen doelpunten in La Liga kwam dan de Pool van Barcelona.

Hij kreeg het hoogste cijfer (8) van Sport, met alleszeggende teksten: 'Dodelijk, een vernietiger. De rest probeert aan te haken, maar dat lukte simpelweg niet.' Ook Mundo Deportivo noemt de spits dodelijk. 'Hij heeft het best afgestelde navigatiesysteem voor het strafschopgebied, de spits gaat met naald en draad secuur te werk voor het doel.'

De topscorers van La Liga.
De topscorers van La Liga.

De Catalaanse sportkrant is ook lovend over Ter Stegen. 'Hij is na een operatie teruggekeerd als een betere versie van zichzelf. Na zichzelf te hebben overstegen, zal Ter Stegen meer willen dan alleen een persoonlijk record', doelt Mundo Deportivo op het Barça-record dat Claudio Bravo in het seizoen 2014/15 neerzette, door liefst 755 minuten achter elkaar geen doelpunt te incasseren. Het algehele record ligt overigens sinds 1991 in handen van voormalig Atlético Madrid-keeper Abel Resino, die 1.275 minuten niet gepasseerd werd.

In de persconferentie na de wedstrijd tegen Mallorca wilde Xavi niet alle pijlen richten op de sterspelers die uitblonken. 'Het zou niet netjes zijn om alles te verklaren met Ter Stegen en Lewandowski. Er zijn meer dingen die het verschil maken voor ons, maar ik kan niet ontkennen dat Ter Stegen spectaculair is op dit moment. Er zijn echter andere aspecten, iedereen heeft zich aangesloten bij de groep, we zijn weer een echt team.'

Barcelona staat voor een belangrijke periode, met een tweeluik tegen Internazionale in de groepsfase van de Champions League en El Clásico in La Liga. Daarvoor is Celta de Vigo nog de tegenstander in de competitie.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.