Spaanse media voeren druk op: 'Het WK start dinsdag al in Braga'

Een onmachtig Spanje verloor zaterdagavond van Zwitserland en Spaanse media hopen op verbetering richting de 'finale' van de Nations League-campagne tegen Portugal. Bondscoach Luis Enrique blijft rustig na de nederlaag in Zaragoza.

Spanje
Spanje
1 - 2
Zwitserland
Zwitserland

Na een dramatische eerste helft voor Spanje zonder doelpogingen wist Jordi Alba in het tweede bedrijf de achterstand goed te maken met een harde uithaal, maar niet lang daarna bepaalde Breel Embolo de eindstand op 1-2. Twee keer werden de Spanjaarden verrast bij een hoekschop. Het was de eerste keer sinds januari 2004 dat La Roja in één wedstrijd twee tegengoals kreeg uit corners.

'Spanje raakt in de war en heeft een topprestatie nodig in Portugal', schrijft SPORT, verwijzend naar de clash met Portugal. De Portugezen wonnen overtuigend van Tsjechië en passeerden Spanje aan kop in de groep. De Spanjaarden moeten dinsdagavond winnen om naar de Final Four te kunnen gaan en om het blazoen op te poetsen, stellen de Spaanse media: 'Het WK start dinsdagavond al in Braga', meldt AS.

Hoop op Morata
'Een onverwacht verlies. La Roja voelde zich nooit comfortabel tegen een rotsachtige rivaal', aldus Mundo Deportivo. De keuze van Luis Enrique om Marco Asensio, die bij Real Madrid een bijrol vertolkt, in de punt van de aanval te laten starten, roept vraagtekens op in Spanje. Al is Asensio met tien assists in 22 interlands sinds januari 2018 de belangrijkste aangever bij de Spaanse treffers.

Mundo Deportivo vraagt zich af waarom Luis Enrique niet Álvaro Morata inbracht: 'Hij gaf de voorkeur aan debutant Borja Iglesias. En dat na een eerste helft waarin Spanje eindigde zonder een schot tussen de palen. Spanje miste ritme in de aanvalslinie. Niet verwonderlijk als we zien dat het aanvallende trio bestond uit spelers die geen starters zijn bij hun clubs (Asensio, Ferran Torres en Pablo Sarabia, red.). Morata ligt altijd onder een vergrootglas, maar wellicht is hij de hoop van Spanje voor dinsdag.'

Vertrouwen
Luis Enrique houdt vertrouwen in zijn team. 'Verliezen doet altijd pijn. Zwitserland was fysiek heel sterk en verhinderde ons om ons eigen spel te spelen. Het was de meest onnauwkeurige eerste helft in mijn tijd als coach, ik herinner me geen helft waarin zoveel fout ging. Deze nederlaag zegt niets over het WK, maar het is wel fijner om daarnaartoe te gaan met overwinningen. In Portugal wacht voor ons een finale. En ik heb er vertrouwen in', zei de bondscoach van Spanje.