Spaanse media roemen Frenkie de Jong als 'oase van rust' bij 'epische zege'

Reacties

Barcelona zette volgens Spaanse media zondag mede dankzij Frenkie de Jong een grote stap naar de eerste titel in La Liga sinds 2019. De Madrileense kranten zoomden in op het afgekeurde doelpunt van Marco Asensio.

Spaanse media roemen Frenkie de Jong als 'oase van rust' bij 'epische zege'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Het dagblad Sport opent de ochtend na El Clásico met 'Delirium' en feestvierende Barcelona-spelers op de cover. 'Barça beslist La Liga met een epische zege na een comeback tegen Real.' De krant beschrijft De Jong als een 'oase van rust' op het middenveld. De Nederlander had de meeste balcontacten van alle spelers op het veld (honderd), verzond de meeste key passes (vijf) en had nog drie succesvolle dribbels.

'Frenkie was de beste speler op het middenveld. Hij steekt in een sterke vorm, speelt elegant, loopt gaten dicht, is als spelverdeler bepalend bij Barça', schreef Sport. De Jong gaf direct na de zege aan veel vrijheid te krijgen van trainer Xavi Hernández. Sport oordeelde dat Sergio Busquets, Gavi, Robert Lewandowski en Jules Koundé teleurstelden in El Clasíco.

Geen achtste wereldwonder
Mundo Deportivo kopt maandagochtend met 'Extase' op een cover met juichende Barça-spelers. De krant zag een 'geroutineerde' De Jong in actie. 'Hij gaf meer veilige passes dan beslissende ballen, maar hij zat er bovenop bij de aanvallen van Real', aldus het dagblad. 'Dit Barça is niet het achtste wereldwonder dat veel mensen hopen te zien, maar het is wel een team dat al maandenlang goede resultaten boekt. En als de fans zich even vervelen tijdens wedstrijden, dan is er na afloop vaak tevredenheid over het resultaat.'

Spaanse media oordelen dat de titelstrijd in Spanje is beslist. AS verwacht geen ultieme comeback meer van Real: 'Kessié maakt Barcelona virtueel kampioen.' Marca pakte op de maandagcover groots uit met de buitenspelsituatie bij het afgekeurde treffer van Asensio, nog voor de 2-1 van Franck Kessié. De krant zag 'een millimeter' het verschil tussen maken tussen wel of geen doelpunt voor de invaller van Real.

Voor Barcelona was de eigen goal van Ronald Araújo voor rust pas het tweede tegendoelpunt dit seizoen in Camp Nou. In La Liga wist alleen Espanyol Marc-André ter Stegen eerder te passeren. Dat gebeurde op 31 december vorig jaar, toen de stadgenoot een punt meenam bij de buurman (1-1). Barça speelde op de openingsdag van dit seizoen ook gelijk tegen Rayo Vallecano (0-0), maar won de overige elf thuisduels in de Spaanse competitie.

Barça-festiviteiten
Na de Clásico werd uitgebreid feestgevierd in de kleedkamer van Barcelona, waar ook voormalig huurling van Barça Pierre-Emerick Aubameyang zich meldde. In het feestgedruis in Camp Nou werd matchwinner Kessié door teamgenoten luid toegejuicht als 'Presidente' genoemd. Die bijnaam kreeg de Ivoriaan in zijn tijd bij AC Milan toen Kessié tot grote hilariteit van teamgenoten zijn auto nietsvermoedend neerzette op de vaste parkeerplek van Silvio Berlusconi. De middenvelder maakte zondagavond in blessuretijd de 2-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
5
Villarreal
38
19
7
12
59-40
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.