Spaanse media pakken uit: 'Real wint strijd om supertalent Rodrygo'

Reacties

Real Madrid lijkt een flinke slag te hebben geslagen op de transfermarkt. Verschillende Spaanse media pakken donderdagmiddag groots uit met het bericht dat Real en Santos een akkoord hebben bereikt over supertalent Rodrygo. De deal is nog niet officieel aangekondigd door de clubs.

Spaanse media pakken uit: 'Real wint strijd om supertalent Rodrygo'

Volgens de berichtgeving betaalt Real een transfersom van 45 miljoen euro voor de pas zeventienjarige dribbelaar. Bovendien wordt er nog een extra 15 miljoen euro aan commissies overgemaakt. Rodrygo en zijn management zouden volgens SPORT liefst 24 miljoen euro ontvangen na het tekenen van een meerjarig contract bij Real. Marca, dat dichter op het nieuws zit wat Real betreft, maakt daar geen melding van.

De onderhandelingen tussen Real en Santos raakten in de afgelopen 72 uur in een stroomversnelling. Real-voorzitter Florentino Pérez bleek bereid te zijn om direct én in cash te betalen. Het is nog niet bekend of Rodrygo al deze zomer de overstap zal gaan maken, of pas in de toekomst. Barcelona had ook interesse in de Braziliaan, maar lijkt dus te zijn afgetroefd door zijn aartsrivaal.

Rodrygo, die pas in januari zijn achttiende verjaardag viert, is een sensatie in de Braziliaanse Série A. Afgelopen zondag stond de aanvaller nog in de spotlights toen hij een tijdsbestek van slechts negen minuten een hattrick maakte tegen Vitória. Eerder had de ervaren Jorge Fucile al toegegeven dat hij Rodrygo bewust uit de wedstrijd had geschopt, nadat de dribbelaar hem drie keer door de benen had gespeeld.

Vinícius
Real betaalde eerder ook al veel geld (45 miljoen euro) voor een ander Braziliaans talent: Vinícius Júnior. Net als Rodrygo is hij pas zeventien jaar oud. Vinícius rondde in mei 2017 al zijn transfer naar Real af en werd vervolgens direct voor twee jaar verhuurd aan Flamengo, de club waar hij voor zijn akkoord met Real ook al voor speelde. Real heeft wel de mogelijkheid om Vinícius eerder naar Spanje te halen, als de club dat nodig acht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.