Spaanse media pakken uit met 'Lucky Luuk': 'Veel meer dan een reddingsboei'

Reacties

Luuk de Jong was zondag weer eens goud waard voor Barcelona, nu tijdens zijn invalbeurt tegen Levante. De kopsterke spits scoorde in de blessuretijd met zijn hoofd en bezorgde de Catalanen op die manier een zwaarbevochten overwinning. En dat deed hij niet voor het eerst.

Spaanse media pakken uit met 'Lucky Luuk': 'Veel meer dan een reddingsboei'
© Pro Shots
Levante
Levante
2 - 3
Barcelona
Barcelona

'Barça zat in een verslagen positie, maar kwam uiteindelijk in opstand om de zevende opeenvolgende overwinning in La Liga te boeken en de droom over het kampioenschap een vervolg te geven. Het werd een epische comeback, ondanks drie penalty's tegen, dankzij een formidabele goal van Luuk de Jong', schrijft de Spaanse sportkrant Sport.

De Jong siert de cover van El Mundo Deportivo als 'Lucky Luuk'. De sportkrant was lovend over de spits met 'een hoofd van goud'. 'Wat maakt het uit dat hij bijna een week buiten de groep is geweest vanwege een positieve coronatest? Luuk de Jong is veel meer dan een reddingsboei voor Barcelona. Ronald Koeman kon amper van hem genieten, maar hij is voor Xavi Hernández een pure '9' die er staat als hij hem nodig heeft', schrijft El Mundo Deportivo.

Fantastisch gevoel
De Jong, dit seizoen gehuurd van Sevilla, maakte zijn zesde competitiedoelpunt voor Barcelona. Zijn goals leverden Barça zes punten op. Zijn laatste drie doelpunten maakte de 38-voudig international in de blessuretijd van de tweede helft. 'Doelpunten maken geeft altijd een fantastisch gevoel, maar scoren in de laatste minuut om de drie punten te kunnen pakken is bijzonder', verklaarde De Jong na de zege bij Levante tegen Spaanse media.

'Ik heb het een paar keer gedaan in mijn carrière en je went nooit aan dit gevoel. Het is altijd geweldig. Ik help het team graag. Ik moet mijn kansen afwachten en vandaag had ik het geluk om te scoren', aldus de voormalig spits van onder andere FC Twente en PSV. Barcelona is met vijftien benutte kopballen de ploeg in La Liga met de meeste kopdoelpunten. Door de uitzege bij Levante is de achterstand op koploper Real Madrid twaalf punten. Barcelona heeft één duel minder gespeeld dan de Madrilenen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.