Spaanse media overtuigd: Lenglet voor 35 miljoen euro naar Barcelona

Reacties

Barcelona gaat zijn defensie versterken met Clément Lenglet. De verdediger wordt voor 35 miljoen euro overgenomen van Sevilla en zal volgens toonaangevende Spaanse media vrijdag gepresenteerd worden.

Spaanse media overtuigd: Lenglet voor 35 miljoen euro naar Barcelona

Barcelona heeft geprobeerd om de 23-jarige mandekker voor een lager bedrag binnen te halen, maar Sevilla weigerde om te onderhandelen. De Andalusiërs wezen Barcelona op de gelimiteerde afkoopsom die in het nog drie jaar doorlopende contract stond en woensdag heeft Barça besloten om de benodigde 35 miljoen euro maar op tafel te leggen.

Lenglet speelde anderhalf jaar voor Sevilla, dat in januari 2017 ongeveer vijf miljoen euro betaalde aan AS Nancy om de verdediger over te kunnen nemen. Sevilla maakt nu dus een flinke winst op de Fransman. Lenglet speelde 52 officiële wedstrijden voor Sevilla en wordt de tweede grote zomeraankoop van Barcelona, na middenvelder Arthur. Hij komt voor minimaal dertig miljoen euro over van Grêmio en zal mogelijk op dezelfde dag als Lenglet gepresenteerd worden.

Lenglet is volgens verschillende Spaanse kranten momenteel nog in Benidorm, waar Sevilla zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. Hij schijnt echter nog deze woensdag naar Barcelona te reizen, om zijn droomtransfer af te ronden. Het is nog niet bekend voor hoeveel jaar Lenglet gaat tekenen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.