Spaanse media: Bordalás geeft Ten Hag voetballes

Reacties

Ajax heeft op bezoek bij Getafe een belangrijke les geleerd. Dat is de conclusie van de Spaanse kranten deze vrijdagochtend. De Amsterdammers beleefden een frustrerende avond in Madrid, die resulteerde in een 2-0 nederlaag.

Spaanse media: Bordalás geeft Ten Hag voetballes
© Pro Shots
Getafe
Getafe
2 - 0
Ajax
Ajax

'Getafe geeft Ajax voetballes', kopt AS. De krant is met name onder de indruk van trainer José Bordalás. 'Ajax heeft historisch gezien één van de beste voetbalscholen, maar het totaalvoetbal leverde geen enkele poging tussen de palen op. Bordalás heeft Ten Hag voetballes gegeven. De clash tussen speelstijlen werd een soort schaakspel en Bordalás zette Ten Hag schaakmat', aldus het dagblad.

'Het sleutelmoment gebeurde in de 37ste minuut. Ten Hag wilde Getafe buitenspel zetten door zijn verdediging ver naar voren te sturen, maar Bordalás had dat door en zijn ploeg op om de vrije trap indirect te nemen. Daardoor ontsnapte Getafe aan de buitenspelval en viel de 1-0. Dat bleek de knock-out-stoot voor de wedstrijd', schrijft AS.

'Ajax maakt kennis met de Bordalás-school', is de kop in Marca. 'We zijn dit spel van Getafe in Spanje gewend, maar ze hebben het nu ook in Europa laten zien, al waren ze nu misschien effectiever dan normaal. Getafe overviel Ajax met de pressie, die begon bij de aanvallers, die overmoeibaar door bleven gaan, terwijl de verdediging geen enkele kans weggaf. Alle kwaliteiten kwamen eruit in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.'

© Pro Shots

Sport vult aan: 'Pas toen de vermoeidheid bij Getafe toesloeg, kwam Ajax in de buurt van het doel. De cijfers zeggen echter veel: één schot in de hele wedstrijd en dat kwam niet eens in de buurt van Soría. De wedstrijd werd steeds harder in de tweede helft en er vielen veel gele kaarten.'

In de Spaanse media wordt overigens nauwelijks tot niet bericht over de provocaties en het tijdrekken van de thuisploeg, mogelijk omdat ze daar inmiddels gewend zijn geraakt aan zulk gedrag, dat ook bij Atlético Madrid bijvoorbeeld al jaren vertoond wordt. Veel meer wordt de nadruk gelegd op het voetbal. 

'Getafe speelde verstikkend en liet Ajax totaal niet in zijn spel komen. Vanaf de aftrap was al direct duidelijk dat het niet zo'n magische Ajax-avond als tijdens vorig seizoen zou worden. Ten Hag zal in de rust geprobeerd hebben iets recht te zetten, maar daar was niets van terug te zien. De pressie van Getafe dwong Ajax om de lange bal te spelen en Getafe veegde de vloer aan met de Amsterdammers in de duels', concludeert El Mundo Deportivo.

'Ajax heeft zich een beetje laten irriteren en intimideren'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Getafe
Meer over Getafe
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.