Spaanse media bewieroken Messi: 'De Pichichi haalt kastanjes uit het vuur'

Reacties

Lionel Messi nam Barcelona woensdag weer ouderwets bij de hand. De Argentijn staat dan ook centraal in de analyses in de Spaanse media.

Spaanse media bewieroken Messi: 'De Pichichi haalt kastanjes uit het vuur'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 0
Elche
Elche

Ronald Koeman deed na de 3-0 zege op Elche een beroep op de andere routiniers om het voorbeeld van Messi te volgen. De Nederlander had de Argentijn weer de kastanjes uit het vuur zien halen met een in de Spaanse media bewierookt optreden.

'Een slechte dag voor de haters van Leo Messi', schrijft MARCA. 'We kunnen uitvoerig schrijven over zijn slechte optreden in de Champions League, maar zijn bijdrage in La Liga staat buiten kijf. Hoe slecht sommigen hem noemen, hij is de Pichichi.' Messi is inmiddels met achttien goals topscorer in La Liga.

SPORT wees erop hoe Messi na de (dreigende) uitschakeling in de Champions League en de strijd om de Copa del Rey de reddingsboei is. 'Messi hield de titelhoop in stand en redde Barcelona van verveling en ontmoediging. Te midden van alle onrust blijft hij het verschil maken. Zelfs in een minderwaardig Barcelona weigert hij op te geven.'

Volgens El Mundo Deportivo is het eigenlijk heel simpel: 'Messi is Barcelona.' De krant verwees daarmee ook naar de productie van de Argentijn, die in de laatste zeven competitieduels elf keer scoorde, bijna de helft van de hele Catalaanse productie. 'Pichichi Messi haalt de kastanjes uit het vuur'.

AS constateerde dat Messi het in de eerste helft aanmodderende Barcelona de noodzakelijke impuls gaf. 'Wakker geworden uit een dutje voor rust was hij het die de defensie van de tegenstander brak. Hij ging naar de halsslagader van Elche.'

Messi brengt zijn immense waarde voor Barcelona tot uitdrukking in doelpunten. In 2021 staat de teller inmiddels op dertien, waarmee hij in de vijf Europese topcompetities topscorer is. Robert Lewandowski en Erling Haaland volgen de Argentijn op de voet met respectievelijk twaalf en tien treffers in de Bundesliga.

Frenkie de Jong kreeg ook zijn rol in de show van Messi. Zijn assist op de 2-0 van de Argentijn werd er eentje uit een 'stratosferische sfeer' genoemd door AS. De Oranje-international stond aan de basis van 'nog een lekkernij uit Leo's gebruikelijke assortiment', aldus El Mundo Deportivo.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.