Spaanse media: 'Barcelona-spelers blij met werkwijze Koeman'

Reacties

Ronald Koeman lijkt in zijn eerste maanden als trainer van Barcelona de juiste snaar bij zijn selectie te raken. Dat is de conclusie die Spaanse media donderdag trekken.

Spaanse media: 'Barcelona-spelers blij met werkwijze Koeman'
© Pro Shots

Zowel bij El Mundo Deportivo als bij Sport siert Koeman de cover. Beide dagbladen trekken dezelfde conclusie: de selectie is blij met de werkwijze van Koeman. Eerstgenoemde krant schrijft dat onder meer de trainingen van de Nederlander in de smaak vallen. Volgens Spaanse media waren de gezapige trainingen de laatste jaren een groot probleem bij de Catalanen. Onder Koeman wordt er langer en met meer intensiteit getraind en de selectie lijkt dat te waarderen.

Maar met name de communicatieve vaardigheden van Koeman maken indruk. De spelers stellen het volgens de Spaanse pers op prijs dat Koeman direct en eerlijk is, waar andere trainers vaak communiceerden via tussenpersonen om moeilijke gesprekken uit de weg te gaan. Volgens Sport heeft Koeman daarmee ook Lionel Messi aan zijn zijde gekregen. De Argentijn zou naar zijn ploeggenoten hebben uitgesproken dat ze in goede handen zijn met de Nederlander als coach.

Komende zaterdag hervat Barcelona het seizoen in La Liga met een pittige uitwedstrijd tegen Getafe. Het is het begin van een zware reeks wedstrijden, tot en met de volgende interlandperiode half november. Het programma op een rij:

Za 17 okt. 2020

Di 20 okt. 2020

Za 24 okt. 2020

Wo 28 okt. 2020

Za 31 okt. 2020

Wo 4 nov. 2020

Za 7 nov. 2020

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.