Spaanse krant ziet furieuze Real-directie: 'Diefstal, een grof schandaal!'

Reacties

Arbitrale beslissingen zijn in Nederland ieder weekend een dankbaar discussie-onderwerp, maar ook in Spanje houden beslissingen van de arbiters en de VAR de gemoederen flink bezig. Zo zijn ze bij Real Madrid ronduit furieus over wat er zondagavond tegen Sevilla gebeurde.

Spaanse krant ziet furieuze Real-directie: 'Diefstal, een grof schandaal!'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 2
Sevilla
Sevilla

De Koninklijke kwam door een zeer late goal uiteindelijk nog goed weg met een 2-2 gelijkspel, maar desondanks overheerste de teleurstelling. Zo was trainer Zinedine Zidane na afloop woedend. Omdat ook Barcelona en Atlético Madrid eerder in het weekend al gelijkspeelden in een onderlinge topper, blijft de Spaanse titelstrijd een zinnenprikkelende aangelegenheid.

De woede van Zidane richtte zich vooral op het zéér opmerkelijke VAR-moment. Real Madrid kreeg in de 78ste minuut een penalty toegekend en leek op 2-1 te kunnen gaan komen, maar de VAR greep in en gaf juist Sevilla een penalty voor een moment dat een paar seconden eerder had plaatsgevonden. Éder Militão maakte hands, al leek tegenstander Diego Carlos vlak daarvoor óók hands te maken. Een bijzonder hectische situatie, dus.

'Het moment dat La Liga verandert', zo stelt sportkrant Marca onomwonden. 'Een controversieel gelijkspel, met de VAR in de hoofdrol.' Het medium weet eveneens te melden dat de bij de wedstrijd aanwezige directieleden van Real Madrid zich allerminst inhielden na de omstreden beslissing. 'Er vielen harde woorden, iets wat normaal niet past bij de Real-bazen. "Diefstal, een enorm schandaal, onrecht", die termen kwamen allemaal voorbij.'

Sneer van Piqué
AS kopt: 'Real Madrid verliest van de hand'. Ook deze krant spreekt van een beslissing die de komende tijd nog wel veelvuldig zal worden nabesproken. Op social media liet ook Barcelona-verdediger Gerard Piqué van zich horen. Onder een tweet met beelden van een bij de scheidsrechter klagende Zidane en Toni Kroos, reageerde hij cynisch: 'Door te praten worden mensen begrepen', zo schreef hij.

Zijn opmerking verdient enige uitleg. Na afloop van El Clásico tegen Real (2-1 nederlaag) kwam het op het veld tot een kleine clash tussen de Barça-verdediger en tegenstander Luka Modric. Terwijl Piqué op weg was naar de scheidsrechter om uitleg te vragen over een eerder (wederom omstreden) moment, kwam hij de Kroaat tegen. 'Dit is het moment om weer te gaan klagen, hè?', beet Modric hem toe. Nu het juist het Real-kamp was dat besloot te gaan protesteren, zag Piqué zijn kans schoon voor een sneer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.