Spaanse bondscoach Sáez stapt toch op

Iñaki Sáez is opgestapt als bondscoach van Spanje. Hij verliet om 13.45 uur een vergadering met de directie van de Spaanse bond (RFEF) en verklaarde vervolgens aan de pers dat hij ontslag heeft genomen.

Spaanse bondscoach Sáez stapt toch op

'Ze hebben me net de redenen uitgelegd waarom het onvermijdelijk was om mij niet meer de nationale selectie te laten trainen', meldde Sáez, die daaruit de conclusie trok om zijn functie neer te leggen. De afgetreden bondscoach weigerde om vragen te beantwoorden, omdat hij te geëmotioneerd zou zijn.

Sáez wordt verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende uitschakeling van de Spaanse ploeg op het EK in Portugal. De Spanjaarden sneuvelden in de groepsronde na een zege op Rusland, een gelijkspel tegen Griekenland en een nederlaag tegen Portugal.

Eerder deze week maakten de Baskische trainer en de RFEF nog bekend dat hij aan zou blijven als bondscoach, maar mede door grote druk van de Spaanse media lijkt de bond van gedachten te zijn veranderd.

Als eventuele opvolgers worden Luis Aragonés en Vicente del Bosque genoemd. Del Bosque, die net een tweejarig contract bij Besiktas heeft getekend heeft, geeft Aragonés de beste kansen. 'Hij is een zeer ervaren trainer en een voorbeeld voor iedereen', aldus de voormalige Real Madrid-trainer over zijn collega. Maar zelf zet hij de deur ook op een kier: 'bondscoach zijn is een wens van iedere trainer, ook van mij.'

Sáez is de derde bondscoach die na uitschakeling op het EK zijn ontslag nam. Rudi Völler en Otto Baric gingen hem voor.

Bekijk hier al onze video's