Spaanse bond heeft opvolger van opgestapte Hierro al binnen

Reacties

Een dag na het vertrek van Fernando Hierro heeft de Spaanse voetbalbond (RFEF) een nieuwe technisch directeur gepresenteerd. Oud-doelman José Francisco Molina (47) is de opvolger van de oud-speler van Real Madrid.

Spaanse bond heeft opvolger van opgestapte Hierro al binnen

Hierro maakte zondag bekend niet terug te keren in zijn oude functie als technisch directeur nadat hij als interim-bondscoach met Spanje niet verder was gekomen dan de achtste finale op het WK in Rusland, waarin het gastland na penalty's te sterk was. De voormalig aanvoerder van Real Madrid moest plotseling op de bank plaatsnemen nadat voorzitter Luis Rubiales bondscoach Julen Lopetegui vlak voor het WK had ontslagen omdat hij bij Real Madrid had getekend, terwijl hij onlangs ook bijtekende tot het EK 2020.

Wie de opvolger van Lopetegui wordt, heeft de Spaanse bond op het moment van schrijven nog niet officieel bekendgemaakt. Spaanse media meldden echter dat Luis Enrique de belangrijkste kandidaat is. De voormalig trainer van Barcelona zou in dat geval gaan samenwerken met een generatiegenoot. Molina was eind vorige eeuw en begin deze eeuw doelman bij Atlético Madrid en Deportivo La Coruña en tussen 1996 en 2000 international van Spanje. Molina werkte als trainer de laatste jaren in Hong Kong, India en Mexico.

Volgens berichten in Spaanse media begint de zoektocht naar een nieuwe bondscoach officieel pas na het aanstellen van de nieuwe technisch directeur. Molina ontkende maandag tijdens zijn presentatie een doorslaggevende stem te hebben in die kwestie. 'Die beslissing is voor de voorzitter van het bondsbestuur, maar ik heb natuurlijk zo mijn eigen mening daarover. Een succesvolle trainer heeft mijn voorkeur. Je hoeft niet veel aan te passen aan de speelstijl, maar een paar kleine veranderingen zijn wel nodig.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.