Spaanse bond bevestigt: Solari vaste trainer Real Madrid

Reacties

Santiago Solari wordt definitief trainer van Real Madrid. Sinds het vertrek van Julen Lopetegui gaf hij op interim-basis leiding aan de hoofdmacht.

Spaanse bond bevestigt: Solari vaste trainer Real Madrid

De Spaanse voetbalbond RFEF heeft aan ESPN bevestigd dat Real Madrid de documenten heeft aangeleverd om Solari op vaste basis aan te stellen. In La Liga mogen trainers slechts twee weken op interim-basis aan het roer staan. Daarom moest Real kiezen: of Solari moest terugkeren naar Real Madrid Castilla of hij bleef aan bij het eerste elftal.

De club heeft voor de laatste optie gekozen. De 42-jarige Solari werd doorgeschoven na het ontslag van Lopetegui, waarbij de afgang in El Clásico de druppel vormde. Solari heeft voorlopig een perfecte balans als trainer van Real Madrid: vier overwinningen uit vier wedstrijden.

De inschrijving van Solari als permanente trainer van De Koninklijke betekent dat hij het seizoen lijkt af te maken in die rol. Na het vertrek van Lopetegui zongen verschillende namen rond voor de vrijgekomen vacature, zoals die van Antonio Conte, Roberto Martínez en José Mourinho.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.