Spaanse blunder helpt Duitsland op weg naar kwartfinale

Reacties

De Duitse vrouwen hebben zich dinsdag verzekerd van een plaats in de kwartfinale van het EK. Spanje sneed zichzelf in de vingers.

Spaanse blunder helpt Duitsland op weg naar kwartfinale
© Imago
Duitsland
Duitsland
2 - 0
Spanje
Spanje

Na de succesvolle start van het EK was een tweede zege een garantie voor een plaats bij de laatste acht. Voor Spanje verdween dat perspectief al snel. In de tweede minuut ging Sandra Panos pijnlijk de fout in. De Spaanse goalie speelde bij het uitverdedigen de bal in de voeten van Klara Bühl. De Duitse spits profiteerde dankbaar; 1-0. Na ruim een half uur verdubbelde Alexandra Popp de Duitse marge.

Duitsland beperkte zich in de tweede helft voornamelijk tot het verdedigen van de voorsprong. Daarin slaagde ploeg van Martina Voss-Tecklenburg met verve, met de zekerheid van een plaats bij de laatste acht als beloning.

Spanje strijdt in een direct duel met Denemarken voor een vervolg op het EK. De nummer twee van Groep B wacht naar alle waarschijnlijkheid een confrontatie met gastland Engeland.

Denemarken
Denemarken
1 - 0
Finland
Finland

De overwinning op Finland zorgde voor gemengde gevoelens bij Denemarken. Pernilla Harder tekende in de 72ste minuut met haar rake kopbal voor de winnende treffer. De aanvoerder haalde echter het einde van de wedstrijd niet. Kort voor tijd ging ze aangeslagen naar de kant na een botsing met Emma Koivisto. Vanaf de kant met een ijszak op haar hoofd zag ze hoe haar land de eerste drie punten van dit EK veiligstelden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.