Southgate: 'Verder gekomen dan verwacht'

Reacties

Bondscoach Gareth Southgate is trots op zijn spelers, die ontzettend dicht bij een finaleplek op het WK waren. Engeland strandde in het zicht van de haven, tegen Kroatië werd na verlenging verloren: 2-1.

Southgate: 'Verder gekomen dan verwacht'

Engeland presteerde de laatste jaren erg slecht op eindtoernooien, maar de vloek lijkt doorbroken te zijn met de resultaten in Rusland. 'We zijn van heel ver gekomen in een korte periode. We zijn verder gekomen dan we ooit konden bedenken. Tegen Kroatië waren we lang niet altijd scherp, maar het team is sterker geworden door deze prestatie', vindt Southgate in gesprek met ITV.

Southgate neemt zijn spelers niets kwalijk. 'Op het einde van de wedstrijd waren ze helemaal kapot. Als je dan de reactie van de fans ziet, weet je dat de spelers alles hebben gegeven op het veld. Ik denk niet dat we meer konden doen in de laatste zes, zeven weken. We waren ontzettend dicht bij een prestatie die voorafgaand aan het toernooi niet voor mogelijk werd gehouden.'

Engeland rest nog één duel op dit WK. Tegen België strijden The Three Lions om het brons. Die wedstrijd wordt een dag voor de finale tussen Frankrijk en Kroatië afgewerkt, op 14 juli.

'De Engelse spelers hebben geen idee wat ze met een bal moeten doen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.